Mathias Hove Johansen fra gårsdagens 60m. Foto: Eirik Førde

God 200 meter-løping avsluttet et strålende UM

Et meget fint UM arrangert av Tyrving i Bærum Idrettspark er nå over. Siste dag ble preget av strålende løping på 200 meter i mange klasser, og der mesterskapsrekordene røk i hopetall og mange unge utøvere klarte krav til internasjonale mesterskap. Utenom mesterskapet løp Mauritz Kåshagen en strålende 400 meter.

Sterke tider av Hove Johansen og Hjørnevik

Skjalgs Mathias Hove Johansen løp inn til sterke 21.42 på 200m da han vant G18/19. Tiden er nest best i Norge i år, innendørspers og nr. 8 i Norge gjennom alle tider på distansen innendørs. Imponerende av fjorårets gjennombruddsmann på sprint i Norge og kravet til Junior-EM på 21.75 er forøvrig underskredet.

Mathias Hove Johansen Foto: Eirik Førde
Mathias Hove Johansen

Martine Hjørnevik, Norna-Salhus, fortsetter å imponere på tartanen. Hun løp inn til gull på 200m i J16 da hun stormet inn til 24.60. Tiden er en forbedring av Helene Rønningens mesterskapsrekord med åtte hundredeler. Tiden er også under kravet til EYOF og bestenoteringen i J16 utendørs er forøvrig på 24.41 og tilhører Ingvild Meinseth.

Kåshagen viste storform

Mauritz Kåshagen, Moelven, er en del år for gammel til å løpe UM, men hadde fått lagt inn en 400m for å kunne utnytte formen han hadde toppet til Beograd, der han ble disket under Innendørs-EM på fredag. Kåshagen viste at formen er strålende da han i sololøp noterte 46.88, som er tangering av persen fra Bærum i fjor og nest best i Norge innendørs noensinne.

Sara Dorthea Jensen Foto: Eirik Førde
Sara Dorthea Jensen

Beste 200m-tid i kvinneklassen i UM hadde Sørilds Sara Dorthea Jensen da hun vant eldste klasse med 24.40. Dette er det raskeste hun har løpt på distansen noensinne.

Flere utøvere klarte internasjonalt mesterskapskrav

Stephan Skogheim Kyeremeh, BUL, viste strålende form da han løp inn til sterke 22.05 på 200m og vant G16. Tiden er klar mesterskapsrekord, en tid også sølvvinner Andreas Haara Bakketun, Gneist, løp under da han noterte pers 22.24. Kyeremeh perset forøvrig med hele 46 hundredeler. Begge guttene var godt under kravet til sommerens EYOF på 22.65.

På 200m i G17 fikk Fanas Filip Bøe «revansje» for gårsdagens nederlag for Tomasz Siemieniuch, Sandnes, på 60m. Bergenseren løp inn til mesterskapsrekord og innendørspers 21.96. I eldste gutteklasse gjorde Joachim Sandberg, Sandnes, et fint løp da han vant på 21.68.

Skis Hedda Marie Kjølberg Hauge gjorde en sterk stavkonkurranse og tok et klart gull i J16 da hun kom seg over 3.60. Resultatet er mesterskapsrekord, innendørspers og under kravet til EYOF. I J18/19 var Birgitte Kjuus, Raumnes  & Årnes, ensom svale og hun hoppet 3.70.

Gode stafettider

Luca Thompson Foto: Eirik Førde
Luca Thompson

På 4x200m ble det løpt meget sterkt i G15/17. Mesterskapsrekorden til Gneist lød på 1.34.12 fra Steinkjer i fjor. Hele tre lag løp under denne tiden i Bærum, to fra BUL og et lag fra Gneist. BUL tok seieren på 1.31.48 og på laget løp Philip Jason Omollo, Stephan Skogheim Kyeremeh, Jonathan Holen og Luca Thompson. Gneist var forøvrig bare 24 hundredeler bak vinnerlaget. Verdt å nevne at den norske juniorrekorden lyder på 1.29.80, BUL-laget har to sesonger til å slå denne tiden på.

På stafetten i J18/22 tok Sørild en forholdsvis overlegen seier da ankerkvinne Sara Dorthea Jensen kunne løpe inn til sitt tredje gull for helgen på tiden 1.41.31. Dette er en forbedring av Sandnes sin mesterskapsrekord fra i fjor med ni hundredeler. Tiden er forøvrig 32 hundredeler bak Skjalgs sin norske U22-rekord innendørs fra 2004. På Sørilds lag løp, i tillegg til Jensen, Anastasia Lunde, Ingvild Meinseth og Line Myrestøl Johansson.

Josefine Tomine Eriksen under gårsdagens 800m Foto: Eirik Førde
Josefine Tomine Eriksen under gårsdagens 800m

Larviks Josefine Tomine Eriksen tok sitt tredje gull for helgen da hun løp inn til 24.97 på 200m i J17. Dette er første gang hun har løpt under 25 sekunder på distansen innendørs. I klassen over vant Bergens Turnforenings Live Haugstad Hilton på 24.72, hun løp fire hundredeler raskere i forsøket. Hilton vant også lengde med et lengstehopp på 5.94.

Tønsbergs Henrik Flåtnes tok gullet i høyde med 1.96, fire centimeter lavere enn den 29 år gamle mesterskapsrekorden til Atle Bråthen. Resultatet er pers med hele seks centimeter og Flåtnes er forøvrig inne på en delt 21.plass i G16 gjennom alle tider.

Dimnas Jonas Andre Ose kronet sitt første UM med å vinne 200m på 23.53, hans tredje gull for helgen. Ose trenes forøvrig av Arve Hatløy, noe som har vist seg å være en gullformel tidligere.