_63A7548EF.jpg
Ola Stunes Isene. Foto: Eirik Førde

Fin kasting av Ola Stunes Isene i Berlin

Det har vært nordmenn i aksjon også utenom innendørs-NM i Haugesund denne helgen. Både Ola Stunes Isene og Sondre Guttormsen har levert fine resultater, mens Ezinne Okparaebo og Vladimir Vukicevic er andre som har konkurrert.

ISTAF Indoor:

På fredag kastet Ola Stunes Isene fra Sturla diskos innendørs foran rundt 12 000 tilskuere i Berlin. Han endte med 60.77, som var en klar forbedring av hans tidligere innendørspers. Isene ble nummer fire av fire menn, men var bare 29 centimeter bak olympisk mester Christoph Harting. Med tanke på at det var første dag av februar var det lovende kasting av fjorårets EM-finalist og persen utendørs på 63.30 lever nok farlig.

New Mexico Collegiate Classic:

Sondre Guttormsen hadde en fantastisk stavkonkurranse forrige helg med tangering av norsk innendørsrekord med 5.71. Han nådde ikke helt de høydene nå og ble stående med 5.52 som resultat, noe som holdt til en tredjeplass. Vidar-utøveren gikk inn på 5.32 og kom over i første forsøk. Deretter trengte han to forsøk på å gå over 5.52, neste høyde han valgt å hoppe på var 5.62 og der ble det tre riv. Resultatet er Guttormsen sitt nest beste innendørs noensinne.
Lørdag var Guttormsen i aksjon på 60 meter hekk og løp inn til 8.47 i forsøket. Med det sikret han seg finaleplass og ble nummer seks med 8.39 i finalen. Guttormsen perset to ganger i løpet av dagen, den to år gamle persen lød på 8.51. Resultater.

Indoor Meeting Karlsruhe:

Ezinne Okparaebo fra Norna-Salhus endte på en syvendeplass på 60 meter i tyske Karslruhe lørdag kveld. Okparaebo fikk ikke helt fullklaff i banen ved siden av Dafne Schippers og løp på 7.37. I forsøket ble Okparaebo nummer to i andre heat på 7.31 og gikk direkte til finale. Okparaebo sin norske årsbeste er på 7.27. Resultater.

Meeting de Mondeville:

Vladimir Vukicevic fra Vidar stakk av med seieren i B-finalen på 60 meter hekk i Frankrike lørdag kveld med tiden 7.81, som er fire hundredeler bak hans norske årsbeste og 12 hundredeler bak hans norske rekord.

Virginia Tech Elite:

Gloppens Thomas Mardal viste meget lovende takter med 22.28 og andreplass i vektkast, som er persforbedring med over en halvmeter. Resultater.

Frank Sevigne Husker Invitational:

Helene Sofie Ingvaldsen fra Norna-Salhus gjorde nok en god konkurranse i vektkast. Denne helgen ble det en tredjeplass på bergenseren med 20.06, drøye meteren bak hennes norske årsbeste. Resultater.

Mt. T's Invitational:

Laksevågs Beatrice Nedberge Llano sikret seg seieren i vektkast med et lengstekast på 20.24, som er persforbedring med 74 centimeter. Fris Matilde Roe endte på en fjerdeplass i kule med innendørspers 13.88. Resultater.

European Champion Clubs Cup:

Søndag ble det arrangert europacup for klubblag i terrengløp i en by mange norske utøvere kjenner, Albufeira i Portugal. Varegg var Norge sitt lag på kvinnesiden og der plasserte Christina Ellefsen Hopland og tidligere skiskytter Hilde Fenne seg som de beste med 47. og 48.plass med tidene 23.38 og 23.41 i løypen som var drøye seks kilometer. Vinneren Fancy Cherono løp på 20.16. Totalt ble Varegg nummer 12 av totalt 14 lag i lagkonkurransen der plasseringen til de fire beste løperne teller.
I herreklassen, som løp 9,73km, var Ebrahim Abdulaziz best for Strindheim med tiden 31.59 og han var da 2.59 bak vinner Jacob Kiplimo da han ble nummer 45. Trond Ørjan Eide var nest beste Strindheim-kar med 58.plass. I herreklassen var det 18 lag og Strindheim ble nummer 13. Resultater.