EZINNE_NY_705.jpg
Ezinne Okparaebo ble nummer fire i sin semifinale, og manglet to hundredeler på avansement. Foto: Decabild

Ezinne Okparaebo manglet to hundredeler på finaleplass

Ezinne Okparaebo fra Norna-Salhus manglet to hundredeler på å sikre seg en finaleplass på 60 meter under innendørs-VM fredag. Etter at hun vant sitt forsøksheat med tiden 7.22 ble det 7.19 i semifinalen, noe som ga en fjerdeplass i heatet. Likevel har Ezinne mye positivt å ta med seg hjem fra Birmingham.

Det var regissert et svært trangt nåløye for å komme seg fra semifinale til finale på 60-meteren. Kun de to beste tidene fra hver av de tre semifinalene, og to tider i tillegg, ble belønnet med finaleplass. Når det så ble delt andreplass i det andre semifinaleheatet var det kun en tid igjen å gå på utenom plasseringsavansementet.

Ezinne fikk en god start i sin semifinale. Likevel manglet hun til slutt to hundredeler på andreplassen som hadde vært veien videre. For den eneste tiden som ga avansement fra de tre semifinaleheatene var Dafne Schippers 7.09, og dermed opplevde man for første gang i VM-sammenheng at 7.10 ikke holdt til finaleplass.
De to som gikk videre fra Ezinnes heat var sveitsiske Mujinga Kambundji med 7.10 og franske Carolle Zahi med 7.17, mens også sør-afrikanske Carina Horn var ett fattig hudredel bak avansement og ditto foran Ezinne.
Ezinne endte dermed som nummer tretten totalt, den samme plasseringen hun var ranket på ut fra årsbeste før mesterskapet.

- Nok en god start, men akkurat nå er jeg er litt skuffet over avslutningen på løpet. Men det er mye positivt å ta med seg fra de to løpene her i Birmingham, og det skal jeg ta med meg som motivasjon inn mot utendørssesongen, sa hun til friidrett.no.

Det var de tre beste i hvert av formiddagens forsøksheat som automatisk gikk til semifinale, i tillegg til de seks beste tidene utenom heatplassering. Med heatseier kunne Ezinne reise rett tilbake til hotellet og starte oppladningen til semifinalen med den tiende raskeste tiden i forsøket.

- Det var godt å komme i gang. Jeg startet dagen med oppvarmingsforberedelser på hotellet på morgenen.
- Kroppen kjennes veldig bra ut, og jeg føler jeg har masse energi til det jeg håper blir en lang dag, sa Ezinne til friidrett.no etter forsøket.

Resultater og sammendrag fra forsøket.
Resultater  og sammendrag fra semifinalen.

Se også vår samleside med all informasjon om innendørs-VM.