Ezinne Okparaebo under Nordisk for to år siden. Foto: Eirik Førde

Ezinne og Sondre med sterke løp

Tyrvinglekene og Pingvinlekene samlet en haug med utøvere, Ezinne Okparaebo løp inn til delt årsbeste i Europa, Sondre Nordstad Moen var like bak pers på halvmaraton og Amalie Iuel løp nok en fin 400m. Les oppsummering av den norske friidrettshelgen her.

Copernicus Cup:

BULs Ezinne Okparaebo viser storform på 60m for tiden. Hun løp inn til 2.plass i Polen på fredag med 7.13 på 60m. Tiden er tre hundredeler bak hennes norske rekord, det nest beste løpet i historien av en norsk kvinne og delt bestetid i Europa i år. Ezinne hadde forøvrig delt tid som vinneren, amerikanske Barbara Pierre, som er regjerende verdensmester på 60m. Ezinne noterte også fine 7.16 i forsøket.
Ezinne pleier å heve seg i EM og det er bare å glede seg til mesterskapet i Beograd om noen uker. Kanskje kan Oslo-jenten fylle på de to EM-medaljene hun har innendørs, henholdsvis sølv fra 2009 og bronse fra 2011.

Fullstendig resultatliste

Rak Half Marathon:

Vidars Sondre Nordstad Moen gjorde nok et sterkt løp på halvmaraton. Han ble nr. 15 i Emiratene med tiden 62.25. Dette er bare seks sekunder bak hans pers og 12 sekunder bak den 29 år gamle norske bestenoteringen til Geir Kvernmo. Dette var absolutt en lovende oppladning til maratonløpet i Hannover i starten av april.

Tyrvinglekene:

Sørilds Ingvild Meinseth imponerte med 7.49 på 60m i J18/19. Hun sørget da for å perse med hele 17 hundredeler i løpet av dagen og var bare syv hundredeler bak kravet til Innendørs-EM. Også fin løping av Urædds Ida Eikeng med pers 7.54. Allerede i forsøket viste disse to styrke med 7.51 på Meinseth og 7.57 på Eikeng, som da var pers på begge to.

Også på 200m løp Ida Eikeng sterkt. Hun vant eldste jenteklasse med 24.59, som er klar innendørspers og hun er da inne topp 20 i J17 gjennom alle tider.

I seniorklassen vant Trondheims Mari Gilde Brubak 60m på 7.62, syv hundredeler foran Gulars Christine Bjelland Jensen. Herrenes 60m ble vunnet av Trondheims Eirik Thorshaug på 6.90.

Larviks Josefine Tomine Eriksen vant 400m i kvinneklassen med 56.96, vel halvsekundet bak hennes innendørspers. På herrenes 400m vant svenske Johan Wissmann på 47.89. Wissmann vant også den halve distansen, da på 21.49. Her noterte forrige helgs NM-sølvvinner Øyvind Strømmen Kjerpeset, Florø, 21.70 da han ble nr. 2.

På 3000m ble det en komfortabel seier til Orions Sigurd Ruud Skjeseth på innendørspers 8.22.50.

I lengde uten tilløp hoppet Sturlas Ola Stunes Isene 3.23, centimeteren bak resutatet som sikret han NM-gullet forrige helg.

I J16 vant Tyrvings Maria Aaberg lengde med fin pers 5.64.

Pingvinlekene:

Fanas Filip Bøe løp 60m på 6.99 i forsøket, før det ble 7.02 i superfinalen. Dette er første gang Bøe er under 7 sekunder på distansen.

Fris mangekjemper Martin Roe deltok i flere øvelser i helgen. På 200m vant han på innendørspers 22.05, det ble 8.59 på 60m hekk og innendørspers 15.34 i kule. Det blir spennende å se hva Roe kan få til under NM Mangekamp neste helg.

På 60m i G16 løp Gneists Andreas Haara Bakketun på fine 7.08, pers med seks hundredeler. I klassen over løp Bakketuns klubbkamerat Gjert Høie Sjursen 60m hekk på fine 8.19.

Tyson Invitational:

Tyrvings Amalie Iuel ble nr. 6 på 400m med 52.92. Tiden er syv hundredeler bak hennes norske årsbeste og fire tideler bak den norske innendørsrekorden hun satte i fjor. Iuel deltok også i høyde der hun ble nr. 6 med 1.75.

IFAM Indoor:

BULs Yngvild Elvemo ble nr. 3 på 800m med 2.07.00, mens Ida Fillingsnes, Herkules, endte to plasser bak med 2.08.14. På herrenes 800m startet ikke Ull/Kisas Andreas Roth.

Stords Tom Erling Kårbø var uheldig med seedingen og kom i det svakeste heatet på 3000m. Han tok der en forholdsvis klar seier på innendørspers 8.07.23, drøye to sekunder bak kravet til Innendørs-EM.

Iowa State Classic:

Helene Sofie Ingvaldsen, Norna-Salhus, fortsetter med sterk kasting i vektkast. Denne helgen fikk hun opp 19.85, som holdt til en tredjeplass.

Husky Classic:

Gulars Frida Berge ble nr. 11 i sitt heat på mile med 4.47.52, det raskeste hun har løpt distansen på.

Tyrvings Aurora Dybedokken løp inn til 9.25.23 på 3000m og ble da nr. 11. Tiden er det klart raskeste hun har løpt distansen på, men vil ikke regnes som innendørspers da det var «oversized track».

Music City Challenge:

Laksevågs Beatrice Nedberge Llano perset nok en gang i vektkast, nå til 19.19, som holdt til en niendeplass. Mona Ekroll Jaidi, Norna-Salhus, ble nr. 29 med 15.23.

Britisk Innendørsmesterskap:

BUL-Tromsøs Fredrik Vaeng Røtnes studerer i England og deltok i helgen på 5000m kappgang under det britiske innendørsmesterskapet. Han kom der i mål som tredjemann med tiden 20.51.15.