pkidag.jpg
Erlend Slokvik (i midten) ble i dag presentert som ny Toppidrettssjef i NFIF. Til venstre Kommunikasjonsjef Knut Skeie Solberg og til høyre Generalsekretær Kjetil Hildeskor. Foto: Eirik Førde.

Erlend Slokvik ansatt som ny Toppidrettssjef

Erlend Slokvik ble på en pressekonferanse i formiddag presentert som ny Toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund etter Håvard Tjørhom. Tidligere på dagen ble det offentliggjort at Tjørhom slutter i sin stilling etter to år.

Dermed skifter Slokvik fra skiskyting til friidrett. 56-åringen kom nå fra stillingen som avdelingsleder for Olympiatoppen Innlandet i tillegg til at han var president i Norges Skiskytterforbund.

Han har også bakgrunn som trener, og har blant annet trent Ole Einar Bjørndalen som hovedtrener for skiskyttergutta.

- Dette blir først og fremst spennende for begge parter. Jeg er nok bedre forberedt enn når jeg tok over skiskytterlandslaget. Jeg kjenner friidretten bedre, sa Slokvik på dagens pressekonferanse.

- Det som trigget meg var at jeg ville jobbe enda tettere på trenere og utøvere enn jeg har gjort i det siste. Det har vært gjort en veldig bra jobb. Og måten Håvard har tenkt på harmonerer mye med slik jeg er skolert og hvordan jeg jobber med utvikling av toppidrettsutøvere, sa han videre.

Se pressekonferansen her

- Jeg tror at Erlend kommer til å gjøre en bra jobb. Han vil videreføre arbeidet Håvard har gjort, og han har unik bakgrunn og toppidrettskompetanse som er relevant for oppgavene i denne jobben her, sa generalsekretær Kjetil Hildeskor i Norges Friidrettsforbund.

Erlend Slokvik blir friidrettens nye sjef (VG).

Skremmende og behagelig (NRK).

- Riktig valg for meg

- Det sier seg selv at dette har vært et utrolig tungt valg å ta. Og at det er svært vanskelig å forlate Norsk Friidrett i den posisjonen den er i nå. Men det har blitt tydelig for meg at logistikken med å bo med familien på Sola og jobbe i Oslo ikke er optimalt, sier Håvard Tjørhom i en kommentar til at han nå takker av.

- Jeg har hatt to fantastiske og givende år med Norsk Friidrett. Jeg er likevel trygg på at dette er det riktige valget for meg nå, sier han. 

- Fra NFIF sin side har vi gitt et klart signal om at vi ønsket å ha med Tjørhom videre de neste sesongene. Når det er sagt har jeg respekt for den avgjørelsen han har tatt. Jeg er også veldig glad for at han hele tiden har klart å ha et absolutt fokus på å optimalisere forberedelsene for utøverne frem til EM i Berlin og gjennomføre et historisk bra mesterskap, sier generalsekretær Kjetil Hildeskor i Norges Friidrettsforbund.