Jakob Ingebrigtsen jubler etter rekordløpet i Roma. Foto: Bildbyrån.

Ellevill 3000 meter av Jakob Ingebrigtsen

Jakob Ingebrigtsen løp en fantastisk 3000 meter i Roma i kveld da han ble nummer to med 7:27.05. Sandnes-karen smadret sin storebror Henrik sin norske rekord med nesten ti sekunder og han var bare 43 hundredeler bak europarekorden til Mohammed Mourhit fra 2000.

Han har den niende beste tiden i verden gjennom alle tider og ingen født utenfor Afrika har løpt raskere noensinne. Jacob Kiplimo fra Uganda vant på 7:26.64 og satte både nasjonsrekord og Diamond League-rekord. Totalt ble det hele fire nasjonale rekorder i løpet.

Jakob brukte 150 meter før han la seg inn til listen i en femteposisjon, haren passerte første 400 meter på 59. Det gikk i jevn og fin fart med 1000 meter passert på 2:29.55 av haren. Jakob avanserte forbi Matthew Ramsden og var i ryggen på Kiplimo da tre runder gjenstod. Da hadde haren gitt seg og Stewart McSweyn var i tet med passering rett under 4:30 med Jakob i tredjeposisjon. Andre kilometer gikk på 2:29.92 og det var en liten mulighet for europarekord. Da 600 meter gjenstod var Jakob opp i rygg på McSweyn da farten hadde dalt litt. Da en runde gjenstod var Jakob i tet og klokken viste 6:29 høy. Jakob skrudde opp farten i nest siste sving og da han var ute på oppløpet var Kiplimo den eneste som hadde holdt følge. Sistnevnte var den sterkeste på oppløpet, men Jakob løp på en fantastisk tid.

Nok en supertid av Warholm

Karsten Warholm var tilbake i sin favorittbane syv på 400 meter hekk. Han åpnet som vanlig knallsterkt og var oppe på siden av banen i banen utenfor etter en hekk. Han stod løpet veldig godt og traff bra på alle hekkene. Klokken viste 47.07 da han krysset målstreken til nok en suveren seier. For en gangs skyld var konkurrentene under to sekunder bak, franskmannen Ludvy Vaillant ble nummer to med 48.69, Rasmus Mägi havnet tre hundredeler bak der igjen.

Dimna-karen satte en klar stevnerekord og har nå fire av verdens ti beste tider noensinne og seks av verdens 13 beste tider på distansen. Fire av de tidene har han løpt på i løpet av en drøy måned. Plusser man på med hans to verdensmestertitler kan man begynne å diskutere om karen fra Ulsteinvik er tidenes beste langhekkløper. Han er nå ubeseiret i sine 24 siste konkurranser.

Sterk andreplass til Hedda

Hedda Hynne gjorde nok et solid løp på 800 meter da hun ble nummer to i Roma torsdag kveld med 2:00.24. Tjalve-løperen slo den sterke briten Laura Muir, mens Muir sin treningsvenninne Jemma Reekie vant på 1:59.76. Hynne var et par sekunder bak den norske rekorden hun satte i sveitsiske Bellinzona på tirsdag. Det gikk rolig underveis med en førsterunde på drøye minuttet og det ble et mesterskapslikt løp, som Hynne viste at hun mestret meget bra.

Solid av Amalie Iuel

Amalie Iuel hadde fått bane åtte i hennes tredje løp for sesongen. Hun ble nummer fem i løpet med tiden 55.27 og løp inn til en delt syvendeplass i Europa i år. Dette er Tjalve-løperen sitt femte raskeste løp på distansen noensinne og den femte raskeste av en norsk kvinne noensinne. Hennes norske rekord er forøvrig på 54.72 fra VM i Doha i fjor, der hun også presterte karrierens nest raskeste tid med 55.03 i semifinalen. Resultater.