bane_start.jpg

Dette skjer i helgen

Cathrine Larsåsen gjør comeback, Marcus Thomsen jakter sin norske juniorrekord og mange gode utøvere stiller i Nornalekene. Les forhåndsomtale av helgens stevner her.

Nornalekene: 

På den korteste distansen blir det en fin duell mellom Tyrvings Helene Rønningen og Naomi van den Broecki kvinner senior. Førstnevnte har en pers på 60m på 7.61 fra 2014, mens van den Broeck har 7.51 fra fjorårsesongen. Begge to stiller også på 200m, der de får kamp fra Anne Skudal Dolvik, som gjør sitt første løp i Gneist-singleten.

Gularløper van den Broeck stiller også opp på 60m hekk og i lengde. I kule blir det nok en ren Norna-Salhus-kamp om seieren mellom utøvere som Solveig Fredriksen, Helene Sofie Ingvaldsen og Mona Ekroll Jaidi. Sistnevnte var best av disse tre i utendørssesongen i fjor med 12.86m. Laksevågs Paula Nedberge Llano stiller opp i stav og er nok interessert i å få et resultat etter at hun rev alle tre forsøk på åpningshøyden 3.50 i Sandnes forrige helg.

På 60m for menn er det flere spennende karer å legge merke til. Norna-Salhus har en sterk utøvere i Salumu Kashafali som noterte 6.92 forrige helg. Gular har en spennende kar i Joakim Dang som noterte 6.91 i motvind utendørs i fjor høst.  Michael Rosenberg, Lillehammer, blir nok kanskje en ørliten favoritt. Han har norsk årsbeste denne sesongen med 6.86. 

Vi får et meget gledelig comeback med en av 2014-sesongens store kometer i Amund Sjursen. BFG-utøveren var skadet store deler av fjoråret og det blir spennende å se hvor nær persen på 6.85 han kan komme. 

På 200m er nok Kashafali og kanskje Osterøys Sondre Loftås Kåstad de mest spennende navnene. På den dobbelte distansen blir det en veldig spennende start i Josh-Kevin Ramirez Talm fra arrangørklubben Norna-Salhus. Han hadde en strålende fjorårssesong og perset til 47.09 på 400m utendørs.

Erik Tysse, Norna-Salhus, stiller opp på 3000m kappgang. Tysse satser hardt mot OL i Rio og vi får her en pekepinn på formen hans. Persen på 3000m innendørs er 11.17.33 fra i fjor.

Amund Sjursen stiller også opp i lengde og der vil forhåpentligvis han og Trondheims Ingar Kiplesund presse hverandre til lange lengder. Førstnevnte har en innendørspers på 7.46, mens Kiplesund har vært syv centimeter dårligere. I tresteg blir nok Tjalves Vetle Utsi Onstad favoritt. Han skal få brynt seg på blant annet norgesrekordholder Ketill Hanstveit fra Norna-Salhus.

I kule stiller Norna-Salhus med flere sterke kastere og den det er verdt å legge mest merke til er Sven Martin Skagestad. Bronevinneren fra junior-VM i diskos i 2014 viste fin fremgang i fjor og innendørspersen på 16.47 skal utfordres her.

I de aldersbestemte klassene kan en merke seg Bergens Turns Live Haugstad Hilton i J17, Mari Sellevåg Aarø, Norna-Salhus, og Laksevågs Beatrice Nedberge Llano i J18/19 og Sebastian Perez, Norna-Salhus G18-19.

Ranheim Sprintstevne:

Trondheims Mari Gilde Brubak skal starte det som forhåpentligvis blir nok en fremgangsrik sesong. Hun løp bra i 2015 og er nok på jakt etter persen på 60m på 7.68 fra 2010, som hun tangerte i fjor. Strindheims Hedda Hynne skal teste farten på 60m og hun stiller også opp på 600m. På den sistnevnte distansen skal det bli interessant å se hvor langt ned på 1.30-tallet hun kan komme. Ifølge rapportene har hun aldri vært så god terskelmessig som nå, noe som lover veldig bra.

På 60m for menn blir det muligens en kamp mellom Urædds Even Pettersen og fjorårets sølvvinner fra innendørs-NM Eirik Thorshaug, Trondheim. Sistnevnte har best pers med 6.82, mens Pettersen har 6.89. Pettersen stiller forøvrig også opp på 200m.

Best Western Games: 

Cathrine Larsåsen, BUL, gjør et spennende comeback i stav. Hun satser hardt mot OL og det blir interessant å se hvordan hun gjør det i sin første konkurranse siden hun ble mor. Dette er første konkurranse for Larsåsen siden juni 2014, så om hun kommer seg rundt 4 meter er det godkjent. 

Med norske øyne er det veldig god grunn til å følge med på stav for kvinner. Også juniornorgesrekordholer Lene Retzius stiller opp. BUL-hopperen hadde en god fjorårsesongen og vil nok jakte innendørspersen på 4.15 her.

Livestreaming her.

Odense:

Vår nybakte juniornorgesrekordholder Marcus Thomsen stiller opp i kule i Danmark. Han støtet strålende 19.73m for et par uker siden og en forbedring av den nylig satte rekorden skal absolutt være mulig.

Cherry and Silver Invitational:

Tyrvings Karoline Skatteboe gjør sin sesongdebut for sin skole SMU i helgen med å løpe Mile og 3000m.

Conference Clash:

Amalie Iuel, Tyrving, er i aksjon for Southern California for andre helg på rad, det er litt usikker hvilken øvelser hun stiller opp i.