CAG55.jpg
Den gang da. Kenneth Kjensli, Vegard Rooth og Colin Jackson. Foto: Privat.

Clean Air Games gjenoppstår i samme grønne drakt

Fra 1988 til 1994 var Clean Air Games et viktig internasjonalt stevne på den norske friidrettskalenderen. 22 år senere blåser Lambertseter IF - Friidrett liv i sin gamle baby og byr opp til ny friidrettsfest på Lambertseter Stadion onsdag 30. mai.

Clean Air Games var kanskje det første idrettsarrangementet i Norge med en definert miljøprofil, og arrangementet den gang ikke bare satte det grønne på dagsordenen verbalt, men viste også til handling i blant annet daværende Tsjekkoslovakia.

Profilen er beholdt

- Den grønne profilen er beholdt, sier Vegard Rooth, som nå som den gang inviterer til miljøseminar for næringslivet på Østmarkseteren dagen før stevnet. Med sterke innslag som blant andre polfarer Børge Ousland, klima- og miljøminister Ola Elvestuen og stifter og faglig leder i Bellona Fredric Hauge.
På banen samlet Vegard datidens verdensstjerner som blant andre Linford Christie, Colin Jackson og Jan Zelezny. For Clean Air Games kan by på en merritert liste over stevnerekorder. De to førstnevnte vil kaste glans over årets stevne. Dog fra tribuneplass.

Stafett er viktig

- Stafett blir viktig i nye Clean Air Games, sier Vegard.
- Det kommer sterke lag fra blant annet Polen, Tsjekkia, Island og Sverige – så her blir det gode muligheter for å kvalifisere seg til internasjonale mesterskap på 4x100 meter for begge kjønn og 4x400 meter for kvinner.
- En sjelden og viktig mulighet for norske lag, sier han.
- Stafettutøverne vil også være sentrale innslag på sprint- og hekk-distansene.

I forhold til individuelle øvelser har arrangøren foreløpig blant andre disse å by på sett med norske øyne:
* Pål Haugen Lillefosse i stav.
* Marcus Thomsen i kule.
* Ingar Kiplesund i lengde.
* Tonje Angelsen i høyde.
Og avslutningsvis et sleggeshow for menn og kvinner, med blant andre Eivind Henriksen.

- Alt sammen naturligvis med god internasjonal matching.
- Det settes også opp spesielle premier for de som sletter gamle stevnerekorder som for eksempel Linford Christies 10.28 på 100 meter og 33.80 på 300 meter, avslutter Vegard.

Les mer her.

Clean Air Games er et invitasjonsstevne, og arrangøren må kontaktes om man vil være med. Det er ikke mulighet for påmelding på Min idrett.