KARSTEN.jpg
Karsten Warholm løper inn til heatseier og trygg plass i semifinalen på 400 meteren.

Karsten, Ingar og Thomas videre i EM U23

Thomas Mardal i sin første sesong som sleggekaster er finalist med ny personlig rekord. Karsten Warholm er klar for semifinale, mens Ingar Kiplesund gikk direkte til lengdefinalen. Les om dette og mye mer fra torsdagens formiddagsøkt under EM U23 i Bydgoszcz her.

Med 46.40 i et løp med lumsk vind «fra begge sider» løp Karsten inn til den nest beste heattiden. Slovaken Luka Janezic var best med 46.44. Men på årets europastatistikk er det Karsten som er best med sin norske rekord på 44.87. Janezic kom til start med 45.23 som årsbeste.

- Nei, jeg synes ikke dette var sløsing med krefter. En skal ikke bruke unødvendig med kalorier heller, slo Warholm fast etter løpet, som han mente var et bra gjennomført løp.
- Savnet ikke hekkene?
- Det er jo gøy å gjøre litt andre ting også, så akkurat nå savnet jeg dem ikke.
- Hadde du full kontroll i spurten?
- I hvert fall sånn halvveis, kom det med et smil, og i bakgrunnen smilte toppidrettssjef Håvard Tjørhom enda bredere:
- Betryggende å se Karsten slik, var kommentaren.

Thomas Mardal er klar for finalen i slegge.

Vår første utøver i aksjon denne torsdagen, var Evald Osnes Devik, som fikk en noe rar dag i sin EM U23-debut.
Med 59.97 og fattige tre centimeter fra den «magiske 60 meteren», var det ikke akkurat noen overlykkelig sleggekaster som ruslet ut av stadion:
- Men det manglet ikke på utfordringer der inne. Det ble i sannhet en langdryg opplevelse, konstaterte vår mann, som var i en kvalifiseringskonkurransen som varte i over tre timer hvorav halvparten gikk med til å reparere buret. Det var en av «vingene» som rett og slett blåste over ende ut i løpebanen, og dette lot seg ikke reparere sånn med en gang.
- Det ble mye vending og stadig nye beskjeder. Vi ble først sendt inn i call-room, deretter ble det ny oppvarming og enda mer venting. Nei, disse tre centimeterne etter en dårlig konkurranse var kjedelig, mente Evald.

Der gruppe A fikk en lang dag i og ved sleggeburet, ble det en desto kortere og hyggeligere opplevelse for kollega Thomas Mardal.
Ett førstekast på 68.34 var godt over finalekravet på 67.50.
- Dette var godt. Utrolig kjekt å gjøre det i første kast, og så er det ny pers på kjøpet.
Han strålte om kapp med solen som av og til tittet frem over stadion.
- Hvordan tacklet du to timers utsettelse?
- Jeg tok raskt avgjørelsen om ikke å varme opp til tidspunktet vi skulle ha startet på. Mens noen av konkurrentene hele tiden stresset og varmet opp, bestemte jeg meg for å ta den delen etter call-room. Dermed fikk jeg to timers deilig avslapping i oppvarmingshallen der andre fikk mye styr, kom det fornøyd fra Thomas, som er inne i sin første sesong som «seriøst satsende sleggekaster» og er kjempefornøyd med sin nye tilværelse:
- Alt går mye bedre i år, lød det lykkelig fra den ferske finalisten, som deltar i sitt tredje internasjonale aldersbestemte mesterskap.

Jonathan Quarcoo ferdig med torsdagens første løp, semifinalen går 19.40.

Med heatseier på 10.44 i +0.5 vind, og den åttende beste tiden i heatene, var Jonathan Quarcoo en fornøyd sprinter som forlot stadion for å lade opp til kveldens semifinale.
- Jeg er godt fornøyd med løpet mitt. Og for første gang denne sesongen var jeg også fornøyd med starten hvor jeg følte jeg traff bra. Tiden er helt grei, den, og jeg brukte vel ikke alt for mye krefter på dette løpet.
For to år siden ble Jonathan fjerdemann i finalen i Eskilstuna hvor det ble arrangert junior-EM:
- Den plasseringen skal forbedres. Kraftig, var beskjeden hans.

PS: Jonathan kommer i den andre av ialt tre semifinaler og starter kl. 19.48. De to beste i h ert heat pluss de to beste tidene deretter går til finalen.

Ingar Kiplesund inn for landing - til finaleplass.

Med en meget jevn serie på 7.57, 7.59 og 7.59 greide ikke Ingar Kiplesund finalekravet på 7.65, men resultatet plasserte ham likevel trygt innenfor de tolv som skal hopp finalen.
- Er jeg videre? Undret Ingar da han ankom mixed zone hvor det raskt ble konstatert at det var han.
- Det ble en litt rotete kvalifisering med mye rar vind, men det viktigste var jo å komme seg til finalen. Vinden førte til at det ble mye tripping i tilløpet og et puslespill å sette sammen til finalen dersom vi får de samme forholdene da.
- Uvant å hoppe på formiddagen?
- Litt, men det er jo likt for alle.
Amund Sjursen fikk ett tellende hopp, målt til 7.26, og dermed var mesterskapet over for hans vedkommende.
- Men det kommer nye mesterskap, og det er ikke alltid det klaffer, lød konklusjonen hans etter å ha opplevd hopping i vind som varierte fra +2.3 til -1.3.
- Nå blir jobben min å peppe opp Ingar foran finalen, sa Amund.

Link til resultater og tidsskjema.