Fire av herrene som kom topp seks sammenlagt i årets NGP (fra v.): Mauritz Kåshagen, Mathias Hove Johansen, Jonathan Quarcoo og Joachim Sandberg. Foto: Eirik Førde

Borge og Quarcoo sammenlagtvinnere i NGP

OPPDATERT MED POENGSTILLINGEN: Sigrid Borge og Jonathan Quarcoo stakk av med sjekken på kr. 20 000 som sammenlagtvinnere av Norwegian Grand Prix. Quarcoo gjorde nok et sterkt løp på 100 meter og tangerte sin norske U23-rekord. Oppsummering av årets siste Norsk Tipping Norwegian Grand Prix leser du her og du finner også ut hvordan Jakob Ingebrigtsen gjorde det på en 1500 meter i Polen i kveld.

Nettsiden til stevnet

Borge og Quarcoo vant sammenlagt

Sigrid Borge vant Norwegian Grand Prix sammenlagt etter strålende resultater i spyd i de to første stevnene i Kristiansand og på Nadderud. Amalie Iuel tok andrepremien, mens Line Kloster ble nummer tre sammenlagt.

På herresiden var det Jonathan Quarcoo som vant etter sterke løp både på Nadderud og på Hamar. På plassene bak fulgte Sven Martin Skagestad og Joachim Sandberg.

Quarcoo med tangering av rekord

Jonathan Quarcoo, FIK Orion, fortsetter sin strålende form og sikret sammenlagtseieren med et fint løp i hjemtraktene onsdag kveld. Han løp inn til soleklar seier på 100 meter med 10.26 i vind +0.6, som er tangering av hans norske U23-rekord. Bronsevinneren fra U23-EM på distansen har nok enda bedre tider inne og får han perfekt medvind løper han nok godt under 10.20.

Skagestad med fin kasting

Sven Martin Skagestad, Norna-Salhus IL, har hatt en småhektisk periode etter VM i London. Han deltok i junior-NM i Harstad i helgen og nå vant han diskos på Hamar med 61.32, hans beste resultat siden han satte sin norske årsbeste under Världsungdomsspelen i starten av juli.

Sven Martin Skagestad

Grete Etholm, IK Tjalve, har 16 strake NM-gull i diskos og deltok for å finpusse formen til mesterskapet i Sandnes neste helg. Hun vant med lengstekast på 46.07.

Slettum med godt løp

Elisabeth Slettum, IL Skjalg, vant 200 meter på 23.97. Vindmåleren viste +0.1, men det var motvind i svingen og dette må sies å være et fint løp av Slettum. Tiden er hennes beste på distansen på et par år. Amalie Iuel, IL Tyrving, ble nummer to, fem hundredeler bak sin treningsvenninne.

På 400 meter for menn ble det en fin duell mellom Joachim Sandberg, Sandnes IL, og Mauritz Kåshagen, Moelven IL. Førstnevnte hadde den sterkeste avslutningen og vant på 47.25, mens Kåshagen noterte 47.36.

Line Kloster, SK Vidar, vant kvinnenes 400 meter på 53.87, 22 hundredeler bak hennes årsbeste. Hun gikk da seirende ut av duellen mot Benedicte Hauge, IK Tjalve, som ble nummer to på 54.16.

Stabile stavhoppere

Både Lene Retzius, IL i BUL, og Sondre Guttormsen, Ski IL Friidrett, viser stabilt, gode prestasjoner i stav. Førstnevnte hoppet 4.15 og vant da kvinneklassen, mens Guttormsen vant herreklassen på 5.20. Guttormsen prøvde seg på 5.37, en centimeter over sin norske juniorrekord, men dette ble litt for høyt.

Lene Retzius

Ivan Kristoffer Nilsen, IL i BUL, vant høyde med 2.08 etter omhopping mot Erlend Bolstad Raa, Fana IL. Sistnevnte hoppet 2.05 og var da bare centimeteren bak persen han satte under junior-NM i helgen. Bolstad Raa prøvde seg på 2.10, som er identiske med den norske aldersrekorden for 17-åringer.

Tonje Angelsen, IK Tjalve, var eneste kvinne i høyde og kom seg over 1.85 i første forsøk, før det ble stopp på 1.90, som er identisk med hennes norske årsbeste.

Småpen løping på 3000 meter

Som så ofte før var det Marius Vedvik, IL Gular, som tok over drajobben etter at haren hadde gitt seg på 3000 meter. Han gjorde et fint løp og kom i mål på 8.01.81. Sigurd Ruud Skjeseth, FIK Orion, ble nummer to på årsbeste 8.07.69 og var da like bak pers.

Live Solheimdal, SK Vidar, løp alene i tet hele veien på 3000 meter og løp inn til 9.48.51, litt bak hennes pers.

Øvrige resultater

Ferdinand Kvan Edman, IF Sturla, måtte gjøre hele jobben alene på 1500 meter og løp inn til 3.49.14. Kvinnenes 1500 meter ble vunnet av Tessa Frenay, Halden IL, på 4.33.06.

Ferdinand Kvan Edman

Agathe Holtan Wathne, Sandnes IL, var enslig svale på 100 meter hekk. Hun løp inn til 13.87 i vind +0.3. Svenske Simon Karlen vant tresteg med 15.40, her ble eneste nordmann, Jesper Vestbø fra IK Tjalve, nummer tre med 14.80, litt bak årsbeste.

Ane Dahlen, IL Tyrving, er på vei tilbake etter noen år med skadeproblemer og vant spyd med 47.41 og var da snaue tre meter foran Bækkelagets SKs Kristina Kristianslund. I herrenes spydkonkurranse vant svenske Rasmus Eriksson med 64.67, her ble Gardar Fridriksson, Norna-Salhus IL, nummer to med 63.80.

Oda Utsi Onstad, Norna-Salhus IL, befestet sitt favorittstempel før NM med p vinne tresteg med 12.87, 15 centimeter foran Katarina Mögenburg, IL Tyrving, som gjorde sin sesongdebut i øvelsen.

Fullstendig resultatliste

Sammenlagtstillingen i NGP 2017

Sammenlagtstillingen i NGP 2017 med poeng for hvert stevne.

Jakob med sterk seier i Polen

Jakob Ingebrigtsen hadde tatt turen for å løpe i polske Sopot i dag. Han vant 1500 meter der på 3.40.66, drøye halvsekundet bak ungguttens pers. Ingebrigtsen slo flere sterke løpere, som blant anent Tamas Kazi, som har perset til 3.37.41 i år. Ingebrigtsen har garantert inne løp under sin egen pers på 3.39.92 og får han et felt med god fart ryker nok broder Henrik sin norske juniorrekord på 3.38.61.