Torsdag 3 Jakob 1.JPG

Her kommer en ny Ingebrigtsen

Jakob Ingebrigtsen var med på å prege 1500 meterfinalen. Var oppe og snuste på bronsen 300 meter fra mål. Så kom alle de som var eldre enn ham. (Oppdatert kl. 21.15)

Jakob slåss for posisjonen sin inn mot målstreken, men ble forbiløpt av stadig flere.

Han var allikevel en glad finalist og en god taper etterpå.

- Jeg hadde det veldig moro der ute! OK, jeg manglet litt på de siste 200, men jeg er uansett veldig godt fornøyd med løpet og innsatsen. Jeg føler jeg gjorde alt perfekt, tettet luker og smatt igjennom, forklarte Jakob.

Da klokken forkynte de siste 400, gikk feltets yngste respektløst opp på bronseplass. Da hadde afrikanerne posisjonert seg for kampen om medaljene, og så kommer det en oppkomling fra Rogaland og skyter frem brystkassen.

Nå har de funnet ut at det er enda flere med etternavnet «Ingebrigtsen» å bekymre seg om på 400 meterovalen de neste årene!

- Rent taktisk er jeg godt fornøyd, og det tror jeg pappa Gjert er også. Jeg vet at det handler om å tro på det jeg holder på med. Kanskje kunne jeg ha greid en bedre plassering om jeg hadde kjørt litt mer «safe».

- 3.51 hadde du rynket på nesen av i forrige uke…

- Men det gikk veldig fort på slutten, fullførte Jakob setningen. Han følte at han var perfekt inn i siste sving og perfekt ut av den, men så var de på ham.

- Dette gir mersmak?

- Om! Neste oppgave blir å teste Filip og Henrik i NM på Askøy neste helg! Jeg løper bare 1500 meter der, for det er den distansen som er «Team Ingebrigtsens» viktigste distanse!

Solid feltløping av 15-åringen, omringet av godt voksne konkurrenter. Med startnummer 1, gullvinner Taki fra Kenya, startnummer 7 er sølvvinner Tolosa fra Etiopia, mens startnummer 6 er bronsevinner Kiptoo, kenyaner, han også.

Mathias Hove Johansen i mål i semifinalen sin.

Semifinalistene merket alvoret 

Hverken Vilde, Helene eller Mathias greide å løpe ned tidene fra heatene. Men de er gode erfaringer rikere.

- Det er tross alt mitt nest beste løp, understreket Mathias Hove Johansen etter 21,19 og en flott fjerdeplass i heatet sitt. Plasseringsmessig havnet han på fjerdeplass i heatet og han er i dag «nummer 13 i verden!

- Jeg har også en god følelse, men merket at jeg tok meg såpass mye ut i forsøket i formiddag at det ikke ble akkurat den samme følelsen som jeg hadde da. Jeg merket det nok litt allerede under oppvarmingen at jeg allerede hadde ett løp i bena, og spesielt i utgangen av svingen, da jeg skulle gi på enda mer, ble det ikke så mye «trøkk» som jeg ønsket meg. Hjernen ga beskjed, men beskjeden ble ikke mottatt av bena, forklarte Mathias og sa seg enig i at, jo, det er litt ekstra stress knyttet til en semifinale i et junior-VM.

Helene Rønningen var først i aksjon av semifinalistene våre. 11,69 i +0.7 er bare 9/100 bak persen, men den trøsten var mager der og da. I heatet etter ble det 11,89 på Vilde Aasmo, og mens sistnevnte totalt endte som nummer 23 av de 24 semifinalistene, ble det en 15. plass totalt på Helene.

- Jo, jeg var nok litt preget av stundens alvor, mente Vilde inne i garderoben etter å ha forsert mixed zone på rekordtid. – Jeg merket at jeg fikk alt for mange feilsteg i løpet. Det skyldes sikkert at jeg var litt for høyt giret på å gjøre det bra, sa Vilde.

Sånn, da var Beatrice Nedberge Llano pyntet og klar for lørdagens sleggefinale, riktig fingerfin!

Overkvalifisert!

Beatrice Nedberge Llano hadde allerede lakket neglene korrekt foran lørdagens finale. Den gule grensen for direkte finaleplass var lagt ut på 61.50. I første forsøk ble hun målt til 57.71 uten å vise synlige tegn på nerve eller irritasjon. Øverst på tribunen hadde mamma Ragnfrid Nedberge Llano «blitt henvist», men med god utsikt over det som skjedde nede på banen.

Så skjedde det: 63.60 i andre forsøk, og ikke bare kvalifisert, men rett og slett overkvalifisert! Men hva så? Jo, Beatrice viste tydelige tegn på at hun var misfornøyd:

-Nei, det gikk ikke så langt som jeg ønsket meg. Kroppen er ikke der den skal være, men nå har jeg to dager på meg. Trøsten får være at det går såpass langt på en såpass dårlig dag. Og jo, jeg er jo veldig godt fornøyd, da, kom det til slutt.

Sannheten er at det bare var finske Krista Tervo, som kastet lengre enn Beatrice i kvalifiseringen. 64.63 mot 63.60 på vårt håp. Og la det straks være sagt: Det er mange som har målsetning om en plass på pallen i lørdagens finale. Syv av jentene kom seg over 60 meter, fem av dem også over den gule sektorstreken.

Jenta i sleggeburet! Og nest lengst i kvalifiseringen. Med mamma Ragnfrid øverst på tribunen sammen med diskospappa Ole Morten Mardal, som skal ha sin sønn, Thomas i aksjon lørdag. Nederst suser Mathias Hove Johansen inn til en sensasjonell forbedring av persen sin!

Suste inn til semifinaleplass på 200

- Dette var nok litt i overkant, slo reflekterte Mathias Hove Johansen fast etter sin 200 meter. Han gikk i blokkene med 21,31 som pers. Et halvt minutt senere var den senket til 21 blank! Og ikke bare det, Mathias ble nummer fire i heatet og dermed direkte plass i semifinalen.

- Nei, jeg er ikke det spor lei meg for at jeg ikke kom meg ned på 20-tallet. Jeg hadde et lønnlig håp om semifinale, men var langt fra sikker på at det skulle bli direkte plassering.

- Det virket som om du våknet midt i svingen, da mannen innenfor raste forbi deg?

- Jeg holdt bevisst litt igjen i svingen, og det viste seg å være en god investering. Jeg angrer ikke på den taktikken, men jeg merket jo mot slutten at det hadde vært et godt – og raskt løp, innrømmet 17-åringen Mathias.

God start på mangekampen for Amanda

Først perset Amanda Frøynes på hekken, med strålende 14.92.

- Jo, hun meldte at hun var godt fornøyd med det løpet, brakte pappa Ståle Jan videre. Og det skulle ikke stoppe der:

I høyde skulle Amanda «trimme føttene» på 1.57. Deretter ventet hun tålmodig under parasollen helt til listen var oppe på 1.62. Både denne og 1.65 tok Amanda i første forsøk, før hun måtte ha tre forsøk før hun var over 1.68.

- Dette er en centimeter bak persen, og hun har veldig god lyst på den, kommenterte trenerpappa Ståle Jan.

Og at lysten var stor, viste seg direkte noen minutter senere. Da tok Amanda 1.71 i første forsøk! 1.74 ble for høyt denne gang, men…

- Hun sier hun er kjempegodt fornøyd med å starte mangekampen med to perser, sa pappa. Og nå er det pause til kuleavdelingen som åpner kveldens øvelser.

I kuleringen ble det 10,34 på Amanda, som har pers på 10,79. Og hun avsluttet torsdagen med 25,86 på 200 meteren.

Amanda Frøynes i aksjon i høyde, med ny og flott pers på "den rette siden av 1.70". Da blir man såååå glad. Nederst: Thomas Byrkjeland i aksjon på 3000 meter hinder.

Tung dag for Thomas

Thomas Byrkjeland visste at han var i form god nok til å prøve seg på persen, 8.57,51, helst løpe den mye nærmere 8.50.

Men allerede etter et par vanngravpasseringer begynte det å åpne seg en luke og den maktet Thomas ikke i tette. Dermed ble det en tung og vond dag på jobben, inn til 9.01,17 og langt unna en finaleplass på 3000 meter hinder.

- Det var gøy å få prøve seg på dette nivået, men det ble litt tungt i dag. Og det var tungt lenge. Jeg begynte å merke det da de skrudde opp tempoet der fremme og jeg ikke greide å tette luken, men ble løpende alene, beklaget tapre Thomas.