ATHoppslag705.jpg
Atten deltakere fra seks klubber deltok på helgens trenerkurs for Athletix i Oslo.

Atten deltakere på Athletix trenerkurs i Oslo

I helgen ble det arrangert Athletix trenerkurs i Oslo. Atten deltakere fra seks klubber deltok på kurset, og disse ble med det blant de første sertifiserte Athletix-trenere her til lands.

Klubbene som deltok er valgt ut til å være Athletix Satsningsklubber for 2018. Dette var starten på en mer systematisk utdanning av trenere som skal legge til rette for trening på ungdommens premisser. Trening som skal være morsom, variert, fleksibel og sosial.
Disse klubbene sier at de ikke bare vil satse på utvikling av toppidrettsutøvere, men at de tar breddeidretten seriøst og vil beholde flest mulig i klubben sin.

Det var stort engasjement fra både deltakere og kursholdere, slik at svetten rant når deltakerne hadde praktiske økter i Slottsparken.

Melina Magulas er en kjent figur i treningsbransjen, og har jobbet mange år som Performance Coach for Magnat senter i Oslo, og hadde en teoretisk og praktisk økt: «Effektiv trening for alle - uansett utgangsnivå».

Mari Steinkjer Øyen er tidligere løper, og har jobbet mange år som trener og gruppeinstruktør innen friidrett, piltaes, spinning, bootcamp og crossfit. Hun satte fokus på temaet «Tren sammen», hvor deltakerne fikk seg en skikkelig treningsøkt i Slottsparken med fokus på parøvelser.

Lage Sofienlund jobber til daglig i Strømsgodset toppfotball, og han satte fokus på trenerens rolle i å se hver enkelt utøver, tilrettelegge for positiv identitet og eierskapsfølelse i treningsgruppa gjennom foredraget «Forsterk gleden».  

Deltakere:

Thomas Axelsen, Preben Foss, Anne Aamlid, Øyvind Nilsen, alle fra Risør IL, Rita Rosseland Johansen, Anne Gro Rosseland Salte, Morten Slettebø, alle fra Lye IL, Håvard Meling, Daniel Andreas Knooo, begge fra Bremnes Idrettslag, Christian Kielland, Kristian Brekke, Per Gammelgård, alle fra Bækkelagets Sportsklub, Gustav Vasdal, Ine Marie Raa, Albert Didriksen, alle fra OSI Friidrett, Jakob Solli Lind, Håvard Vaeng Bernhardsen og Vilde Lundin, alle fra BUL Tromsø.