TONJE_ATHLETICS.jpg
Tonje Langehaug Svenneby. Foto: Morten Olsen

Athletix er et tilbud til alle klubber

I 2016 lanserte Norges Friidrettsforbund Athletix, et treningskonsept for ungdom mellom 15-19 år som vil trene for treningens skyld. Athletix er trening på ungdommens premisser. Det skal være gøy, variert, trendy, fleksibelt og sosialt.

- Athletix er noe alle klubber er hjertelig velkommen til å ta i bruk, og klubbene kan motta god oppfølging av NFIF, sier Tonje Langehaug Svenneby, som er seksjonsleder for Barn & ungdom i Norges Friidrettsforbund.

Registrer din interesse for Athletix her.

- Det første året ble det valgt ut fem pilotklubber, mens det nå er flere klubber som har Athletix på programmet, fortsetter hun.

- De klubbene som var med fra starten var Sandefjord TIF, Norna-Salhus, Skjalg, Lillehammer og Tyrving, mens Trysilgutten, Haugesund, Utleira, Stord, Steinkjer og Hattfjelldal kom til i løpet av sesongen.

- Flere av de klubbene som har kommet i gang sier at de opplever at ungdommene blir i klubben, samtidig som de ser at nye ungdommer melder seg inn. De ønsker å trene i Athletix-gruppen fremfor å trene på et treningssenter. Først og fremst fordi det er mer gøy og sosialt.

- I Haugesund har man lagt opp til Athletix to ganger i uken. Her kan du se en liten videosnutt fra treningen i Haugesund.

- Det er utviklet 26 økt-planer, samt periodeplaner for vår og høst. Disse er utformet for å kunne levere variert, moro og effektiv "friidrettstrening uten friidrett". Vi er i ferd med å videreutvikle dette, og fremover vil det komme enda flere tips, ideer og gode eksempler fra klubber som driver med Athletix.

For mer informasjon se vår egen Athletix-side.