Bilde1.png

Jakob Ingebrigtsen årets stjerneskudd i Europa

Fredag kveld ble Jakob Ingebrigtsen kåret til årets stjerneskudd i europeisk friidrett. 18-åringen delte den presitisjetunge prisen med det svenske stavfenomenet Mondo Duplantis.

- Det finnes ingen bedre utøver å enn Jakob å dele denne prisen med, gratulerer til ham, sa Duplantis i en kommentar under gallaen til det Europeiske Friidrettsforbundet i Lausanne.

Den doble europamesteren fra Sandnes, som for øyeblikket er på treningsleir med sine brødre i Flagstaff i Arizona, var også nominert til årets mannlige utøver i Europa. Der nådde han ikke opp. Den prisen gikk til den relativt ferske verdensrekordholderen i 10-kamp, franske Kevin Mayer. 

Jakob har hatt et fantastisk 2018 – med EM-gullene i Berlin som det store høydepunktet. I tillegg satte han europarekord for U20 og verdensrekord for U18 med tiden 3,31,18 på 1500 meter i Monaco i juli.

Dagene i Tampere i U20-VM ble også historiske. Den da 17 år gamle gutten tok sølv på 1500 meter og bronse på 5000 meter i kamp mot flere av verdens beste løpere i seniorklassen.

Gratulerer med særdeles fortjent pris, Jakob.