_63a0893ef.jpg
Jakob og Filip Ingebrigtsen. Foto: Eirik Førde.

Andre og tredjeplass i Diamond League-finalen

Jakob og Filip Ingebrigtsen avsluttet Diamond League-sesongen med henholdvis andre og tredjeplass på 1500 meter, mens Ola Stunes Isene ble nummer syv i diskos. I tillegg klarte Tom Erling Kårbø VM-kravet på hinder i Spania. Vi oppsummerer en hektisk uke.

Diamond League Brussel:
Jakob og Filip Ingebrigtsen imponerte nok en gang da de ble nummer to og tre under Diamond League-finalen på 1500 meter i Brussel fredag kveld. Sandnes-løperne løp på henholdsvis 3:31.62 og 3:33.33. De kunne nok en gang ikke gjøre noe med Timothy Cheruiyot, som vant på 3:30.22 etter å ha hatt en god luke ut på sisterunden. Dette er første gang Filip og Jakob er på pallen i samme løp i Diamond League.

Begge brødrene fra Lura har levert meget sterkt denne sesongen med 3:30.16 og 3:30.82 på 1500 meter, mens Filip har satt norsk rekord på mile i år og Jakob har gjort det samme på 5000 meter.

Nå er det bare å glede seg til VM om tre uker, der løper Filip og Jakob etter planen både 1500 meter og 5000 meter. Førstnevnte skal forsvare sin bronsemedalje fra London på den korteste distansen, mens Jakob gjør sin VM-debut på de to distansene, han røk ut i forsøket på 3000 meter hinder under mesterskapet for to år siden.

Ola Stunes Isene deltok i Diamond League-finale for første gang i karrieren. Sturla-utøveren, som har tatt store steg denne sesongen, leverte en fin konkurranse og ble nummer syv med 64.07. Han har tidligere i år perset til 67.78 og en finaleplass i VM i Doha bør absolutt være mulig for mannen som fikk deltatt i sin første internasjonale mesterskapsfinale på seniornivå under EM i Berlin i fjor. Stunes Isene var bare en drøy meter bak tredjeplassen og leverte totalt tre kast over 61 meter. Resultater.

Meeting Internacional de Atletismo Andujar:
Endelig løsnet det for Tom Erling Kårbø på 3000 meter hinder. Etter flere løp like bak VM-kravet på 8:29.00 løp han på 8:27.67 i Spania fredag kveld. Med det senket han sin pers med snaue to sekunder og Stord-løperen er da kvalifisert for VM i Doha. Han ble nummer to i løpet i Andujar og har bare syv nordmenn foran seg på listen gjennom alle tider.

Great North City Games: 
To nordmenn konkurrerte i Tees Valley i Stockton på lørdag under Great North City Games.

Fanas Pål Haugen Lillefosse ble nummer tre i stav. Han avsluttet sin lille turne i Europa med å hoppe 5.30. Han gikk inn i konkurransen på 5.15 og kom seg over i tredje forsøk, før han kom seg over 5.30 i første forsøk. Det ble deretter stopp på 5.45, der vinner Cole Walsh og andremann Charlie Myers kom seg over. Walsh ble forøvrig nummer tre i Diamond League-finalen i Zürich for en drøy uke siden da han perset til 5.83.

Haugen Lillefosse har etter en tøff oppladning og start på årets sesong prestert meget bra med å bli U20-europamester i Borås og flytte utendørspersen til 5.52 i år. Haugen Lillefosse konkurrerte forøvrig i Aachen i Tyskland på onsdag. Under forhold som langt ifra var optimale med tanke på vær og vind endte han på 5.36 og ble nummer åtte.

Ferdinand Kvan Edman stilte på gateløp på mile og sikret seg en fjerdeplass med 4:11.86. Det var meget jevnt og Tjalve-løperen var under sekundet bak vinneren Jordan Williamsz og Ryan Gregson, som ble klokket inn på lik tid 4:10.95. Resultater.

IAAF World Challenge Zagreb:
Tidligere i uken, nærmere bestemt tirsdag, var Ingar Kiplesund og Tom Erling Kårbø begge i aksjon i IAAF World Challenge-stevnet i Zagreb.

Stord-løper Kårbø var nok en gang utrolig nære sin daværende pers på 3000 meter hinder på 8:29.41 og VM-kravet på 8:29.00 da han løp på 8:29.57 og ble nummer syv. Men som skrevet tidligere i saken løste han ut VM-billetten i i Spania fredag. 

Ingar Kiplesund fra Trondheim endte på en fjerdeplass i et sterkt felt i lengde. Den norske rekordholderen hoppet 7.66 (0.5) og hadde i tillegg 7.55, 7.45, 7.49 og to ugyldige sprang. Den regjerende verdensmesteren Luvo Manyonga vant med 8.03, mens på plassene bak Kiplesund havnet Rushwahl Samaai og Zarck Visser, førstnevnte har en pers på 8.49 fra 2017, mens Visser har tangert persen på 8.41 i år. På rankinglisten til VM ligger Kiplesund på 32.plass og 32 menn skal til Doha i øvelsen. Resultater.

Marcus Thomsen var i aksjon i Tallinn og leverte nok en solid konkurranse. Han endte med 20.44 i kule og var da 15 centimeter bak persen fra junior-NM i Sigdal. Dette var Tjalve-utøveren sin fjerde beste konkurranse noensinne og han var ikke langt bak VM-kravet på 20.70. Europamesteren i U20-klassen fra 2017 ligger foreløpig som nummer 36 på rankinglisten til VM og med noen forfall kan det bli VM-tur for vossingen.