IUEL_REK.jpg
Amalie Iuel under fjorårets EM. Foto: Eirik Førde

Amalie Iuel smadret norgesrekorden

Amalie Iuel fra Tyrving knuste den norske rekorden på 400 meter, og løp også bra på 200 meter, Sondre Nordstad Moen viste god form før maraton om noen uker og Runa Skrove Falch løp en fin halvmaraton. Oppsummering av den norske friidrettshelgen finner du her.

Trojan Invitational:

- Det var utrolig gøy, lød ordene fra Amalie Iuel etter at hun løp inn til norsk rekord 51.81 på 400m.

Tyrving-løperen smadret Sølvi Olsen Meinseths norske rekord fra 1991 med 64 hundredeler og perset med drøye sekundet. Dette var også under VM-kravet på distansen, tiden er tredje beste i verden i år og best i Europa. Iuel tok forøvrig en klar seier på distansen, over to sekunder foran neste kvinne. USA-studenten har tidligere vært best på 400m hekk og ser en på programmet til VM blir det nok vanskelig å kombinere de to distansene da forsøket på 400m hekk går snaue to timer før semifinalene på 400m.

- Jeg hadde en ganske kjip innendørssesong i de individuelle øvelsene mine, så det var utrolig deilig å starte utendørssesongen med en kjempepers, og ikke minst ny norsk rekord. 

Amalie kunne juble i helgen, slik hun gjorde under EM i fjor sommer.
Foto: Eirik Førde

- Jeg håper dette løpet gir meg litt ekstra selvtillit på 400 meter hekk, i og med at det viser at jeg er i god form, sa Iuel like etter målgang.

Bare en times tid etter den norske rekorden løp Iuel inn til sterke 23.46 på 200m i vind +1.0. Hun vant heatet sitt med nærmere halvsekundet og var fem hundredeler bak sin egen pers. Tiden er også 16 hundredeler bak Ezinne Okparaebos norske rekord. Uten en 400m i beina er det ikke utenkelig at rekorden hadde tilhørt Iuel. 

For å toppe kvelden deltok Iuel også på 4x400m der hennes lag USC løp inn til 3.38.55.

Fullstendig resultatliste 

Citylauf Dresden: 

Vidars Sondre Nordstad Moen løp inn til en andreplass på en 10km i tyske Dresden. Trønderen løp inn til tiden 28.40 og var da fire sekunder bak kenyanske Nicholas Makau. Nordstad Moen hadde regnet med en tid mellom 28.45-29.00 med tanke på ingen oppladning til løpet og at han kom rett fra en 24 timers reise fra høyden. Løpet lover bra før maraton om et par uker.

Sondre Nordstad Moen
Foto: Eirik Førde

Fullstendig resultatliste 

Bamselekene: 

På 600m i J15 løp Vidars Pernille Antonsen inn til fine 1.36.36. Tiden er mesterskapsrekord i klassen og hun er inne som nummer elleve gjennom alle tider på distansen i Norge i J15, da medregnet tider utendørs. Beste tid på distansen i kvinneklassen hadde Fredrikstads Nora Kollerød Wold med mesterskapsrekord og pers 1.35.25 i kvinner senior. I herreklassen ble det seier til Ren-Engs Emil Oustad med 1.23.41.

Fullstendig resultatliste

Gdynia Polmaraton:

Runa Skrove Falch, Vidar, gjorde et fint løp under halvmaraton i Polen og ble tredje beste kvinne med tiden 1.14.14. Tiden er pers med snaue minuttet og nummer 17 i Norge gjennom alle tider

Runa Skrove Falch
Foto: Eirik Førde

Skjalgs Ørjan Grønnevig fikk ikke helt fullklaff og ble nummer syv med tiden 1.10.37.

Fullstendig resultatliste 

Jaguar Classic:

Ivelands Emilie Berge hadde en sterk innendørssesong og begynte utendørssesongen på en fin måte i helgen. I spyd ble det 36.99m og en femteplass. I kule noterte hun 11.27m og ble da nummer åtte, mens det ble 64.31 på 400m hekk der hun tok seieren. Sistnevnte distanse løp hun for første gang, mens det var klar pers i spyd. Det blir meget spennende å se henne i syvkamp senere i vår.

Miami Hurricane Invitational:

Urædds Frida Thorsås åpnet utendørssesongen med 26.28 på 200m (nummer to), 1.55m i høyde (nummer tolv) og 15.17 på 100m hekk (nummer åtte).

Lewis & Clark Spring Break Open:

Tyrvings Kristiane Width vant 1500m på 4.36.48.