erlend705nm.jpg
Erlend Slokvik sammen med Gjert Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen. Foto: Bildbyrån.

- Blir både slutten og begynnelsen

- Søndagens terreng-NM i Skien markerer nok slutten på sesongen for mange, men samtidig er de fleste distanseløperne ferdige med treningspausen, så for dem kan det godt bli en oppstart. Uansett blir det en fin anledning til å teste seg selv, mener sportssjef Erlend Slokvik.

Med blant andre Henrik og Filip Ingebrigtsen og Karoline Bjerkeli Grøvdal på startstreken, er søndagens NM terrengløp lang løype i Skien garantert den aller beste kvalitet.

- Dessverre er det ingen av langrennsløperne som er påmeldt, beklager Slokvik.
Og han er ikke den eneste som lukker øynene og ser for seg duellen Karoline mot Therese Johaug, men den duellen må vi unnvære. Men Karoline stiller, og er tydeligvis i knallform etter sin 5-kilometer på 15:04 i Spikkestad lørdag. I Skien er det en kilometer ekstra å løpe for Tjalve-jenta.

Avlyst og avlyst

- Hva kan du ellers bruke søndagen i Skien til av kommende terminfestede oppgaver?
- Ingen ting. Rett og slett ingen ting, sier Slokvik.
- Både nordisk terrengmesterskap i Sverige og EM i Dublin, Irland, er avlyst.
- Og dermed er vi over i 2021.

- Pr dato forbereder vi oss for NM innendørs i Ulsteinvik helga 6. og 7. februar, nordisk innendørslandskamp i Sverige helgen etter, EM innendørs i polske Torun fra 4. til 7. mars og VM innendørs i kinesiske Najning fra 14. til 21. mars, ramser Slokvik opp før han i form av et punktum legger til at «i disse tider finnes det ingen garantier». Men han og hans utøvere planlegger naturlig nok som om mesterskapene kan og skal arrangeres.

- Er det noen utøvere som allerede nå har signalisert at de dropper innendørssesongen?

- Nei, hittil har jeg ikke fått noen slike signaler, men vi skal ha samling neste uke og der kan det jo tenkes at jeg får noen beskjeder, sier sportssjefen.

Kan ta sitt tredje

Henrik Ingebrigtsen er tittelforsvarer i herreklassen etter duellen med Didrik Tønseth i Frognerparken i fjor.

Iløpet av de ti siste årene er det kun tre mannlige deltagerne som har vunnet to gull i terreng-NM lang løype: Sindre Buraas i 2010 og 2011, Ørjan Grønnevig i 2012 og 2013, og altså Henrik i 2015 og 2019.

På kvinnesiden er det bare Karoline som har to gull gjennom de samme ti årene: 2010 og 2012. Og blant dem som vil teste seg opp mot henne søndag finner vi gullvinneren anno 2016 og 2018, henholdsvis Maria Sagnes Wågan og Sigrid Jervell Våg.

Her finner du link til NM-arrangøren i Skien:
https://nmterreng.no/

Startlister og resultater:
www.eqtiming.no