Sondre Guttormsen_999_1275.jpg
Sondre Guttormsen innledet sesongen med 5.66 i Göteborg i dag. Foto: Decabild.

Tidenes sesongåpning av Guttormsens - 6.82 av Vaula

Sondre og Simen Guttormsen åpnet sesongen i Göteborg lørdag med å bli nummer en og to i stav med henholdsvis 5.66, som er sesongbeste i verden, og 5.30. Søndag var Jakob Vaula raskest i Leikvanghallen med 6.82. Vi oppsummerer helga.

Det ble dobbelt Guttormsen fra Vidar under sesongens første stevne i Stavhoppstouren i Gøteborg lørdag ettermiddag. Både Sondre og Simen leverte meget solid i sesongåpningen og som ventet vant storebror Sondre stavkonkurransen med solide 5.66, som bare er syv centimeter lavere enn den norske innendørsrekorden han satte i Albuquerque i februar 2019. Dette er det beste Sondre har åpnet en sesong med noensinne og han har bare hoppet høyere innendørs tre ganger og utendørs to ganger tidligere i karrieren. Dette lover meget bra for sesongen videre der OL er et naturlig mål for den norske rekordholderen. Resultatet er forøvrig sesongbeste i verden.

Simen kom seg over 5.30 og var bare to centimeter under innendørspersen fra i fjor og dette var hans fjerde beste konkurranse noensinne. Resultatet medførte at konkurransen var Simen sin klart beste sesongåpning noensinne og det er meget lovende med tanke på at han konkurrerte med kortere tilløp.

Brødrene var de to siste som gikk inn i konkurransen. Simen åpnet på 5.00 og gikk lekende lett over i første forsøk. Også neste høyde 5.15 hadde han null problemer med å komme seg over. Det var bare han og storebror igjen i konkurransen og de valgte å legge listen på 5.30, der Sondre gikk inn i konkurransen. Han kom seg over høyden i første forsøk, det samme klarte Simen på en overbevisende måte.

Listen ble lagt på 5.40 og der valgte Sondre å stå over. Simen hadde et mislykket første forsøk, mens han ikke var lagt unna å komme seg over i andre forsøk. Dessverre ble det riv også i tredje forsøk og han var ute av konkurransen. Sondre valgte å hoppe igjen på 5.50 og også på denne høyden var han over i første forsøk. Han fikk deretter lagt listen på 5.66 og kom seg elegant over i første forsøk. Som seg hør og bør ble listen deretter lagt på 5.74, centimeteren over Sondre sin norske innendørsrekord. Han rev i de to første forsøkene og dessverre ble også siste forsøk mislykket, men i likhet med sin bror leverte han en imponerende prestasjon.

Vaula tok første stikk

BB200918VG128 (1).jpg

Jakob Vaula (th) tok første stikk mot sin nye klubbkamerat Even Meinseth søndag. Arkivfoto: Bildbyrån.

Det ble løpt fort på 60 meter under Nornaraketten i Leikvanghallen på søndag. Jacob Vaula debuterte med bravur i Gular-drakten da han løp på 6.82 i forsøket. Han perset med det med hele 12 hundredeler i sesongåpningen. 2001-modellen var bare fem hundredeler bak kravet til EM innendørs og han er inne på en delt 20.plass i Norge gjennom alle tider. Regjerende norgesmester på øvelsen Even Meinseth, også han Gular-løper, ble nummer to med 6.84, hundredelet bak pers. I finalen stilte ikke Vaula, og da vant Meinseth med 6.86. Gulars Andreas Haara Bakketun ble nummer to i finalen med 6.94, og det var første gang han løp under syv sekunder på distansen.

Ezinne Okparaebo fra Norna-Salhus åpnet sesongen med 7.63 i forsøket på 60 meter. Hun stilte deretter med herrene i finalen og løp på 7.53. Alt i alt en fin gjennomkjøring av norgesrekordholderen, som nok kommer til å løpe enda raskere utover vinteren. Det ble forøvrig seier i lengde uten tilløp da hun perset til 2.80. Ida-Louise Øverland fra Hind løp på 8.48 i forsøket og 8.65 i finalen og fjorårets norgesmester i paraklassen var ikke langt bak persen på 8.41.

Martin Roe fra Fri var i aksjon både i stav og kule, der han endte med henholdsvis 4.65 og 15.57. Sistnevnte resultat er centimeteren over utendørspersen og 14 centimeter bak persen innendørs. Resultater.

Nyttårsstevne i Bergen forrige helg

Thomas Strønstad-Løseth fra Gneist åpnet året med å perse til 1:21.97 på 600 meter under Gneist sitt nyttårsstevne, som ble arrangert på årets første lørdag. Markus Einan har aldersrekorden i G18 med 1:18.06 fra 2015, mens Strønstad-Løseth plasserer seg inne topp 10 i årsklassen i Norge gjennom alle tider. Resultater.

Hovland og Røiseland med Årets sportsprestasjoner

Karsten Warholm, Jakob Ingebrigtsen og Hedda Hynne var alle nominert i kategorien Årets sportsprestasjoner på den NRK-sendte Idrettsgallaen lørdag, men vinneren ble Viktor Hovland og Marte Olsbu Røiseland. Les mer her.