KARRO IDAG.jpg
Karoline Bjerkeli Grøvdal. Foto: Eirik Førde

Sterk løping av Karoline, Filip og Sondre i helgen

Karoline perset, mens Filip løp inn til en topplassering under Diamond League Monaco, Sondre klarte VM-kravet i Belgia, mens Line var like bak kravet i England. Oppsummering av den norske friidrettshelgen finner du her.

Diamond League Monaco:  

Filip Ingebrigtsen, Sandnes IL, løp inn til en råsterk fjerdeplass på 1500 meter. Tiden var 3.32.48, bare fem hundredeler bak hans pers og drøye sekundet bak norsk rekord. Fjorårets europamester slo en haug med sterke løpere og viser at det kan bli meget spennende under VM i London, nevner at beste Ingebrigtsen-plassering i VM er Henrik sin åttendeplass fra 2013.


Filip Ingebrigtsen
Foto: Eirik Førde

Feltet på 1500 meter la, som vanlig i Monaco, ut i stor fart. Ingebrigtsen la seg i bakre del av feltet. Da det oppstod noen småluker var rogalendingen våken og avanserte i feltet. Han ble dessverre låst inne litt på sisterunden, men kom seg forbi og på oppløpet løp han inn til en råsterk plassering.

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp inn til fin pers 8.37.58 da hun ble nummer ti på 3000 meter. Bjerkeli Grøvdal perset da med snaue to sekunder og var under seks sekunder bak den norske rekorden til legenden Grete Waitz. Bjerkeli Grøvdal har hatt en litt tung periode grunnet skadeproblemer, men viste nå at hun virkelig er tilbake i form og det skal bli spennende i VM i London.


Karoline Bjerkeli Grøvdal
Foto: Eirik Førde

Karoline la seg i bakre del av feltet fra starten av. Da farten ble skrudd litt opp etter 400 meter avanserte Isfjordens store dronning og hun ble liggende i fremre del av gruppe to da feltet sprakk opp. Første kilometer passerte IK Tjalve-løperen på drøye 2.50. Grøvdal måtte dessverre slippe de to fremste i gruppe to da to runder gjenstod, men hadde en fin avslutning som da resulterte i hennes beste løp på 3000 meter noensinne.

Isabelle Pedersen, IL i BUL, fikk det dessverre ikke helt til å stemme på 100 meter hekk. Hun ble nummer åtte på 13.03 og var da litt bak sin pers på 12.75 fra årets Bislett Games. 

Nacht van de Atletiek:

Sondre Nordstad Moen, SK Vidar, løp inn til strålende 13.20.16 på 5000 meter da han ble nummer tre i B-heatet i belgiske Heusden. Tiden er pers med over ti sekunder, under VM-kravet og fører han inn på en fjerdeplass i Norge gjennom alle tider. Trønderen har nå perset på 3000 meter, 5000 meter, 10 000 meter og maraton i år. Moen skal etter planen løpe en maraton i høst og da er nok ikke spørsmålet om han kommer under 2.10, men hvor mye han kommer under.


Sondre Nordstad Moen
Foto: Eirik Førde

Det var flere nordmenn som stilte på 5000 meter og i C-heatet var det flere karer fra IL Gular som presterte bra. Kometen Per Svela vant på 13.46.48, drøye to sekunder bak pers. Synd Svela ikke hadde fått løpe i heatet til Moen, da kunne det gått under 13.40. Svelas klubbkompiser Marius Vedvik og Bjørnar Lillefosse kjempet hardt bak i feltet og ble henholdsvis nummer ni og ti med 13.55.78 og 13.56.17. Tiden er like bak årsbeste på Vedvik og første gang Lillefosse er under 14 minutter. Tre nordmenn fra samme klubb under 14 minutter i samme løp er sjeldent og viser at det gjøres en strålende jobb i verdens vakreste by.


Per Svela
Foto: Eirik Førde

Også i D-heatet ble det norsk seier da Tom Erling Kårbø, Stord IL, løp på 14.05.29, som er pers. Visstnok ringte bjellen en runde for tidlig slik at Kårbø løp nest siste runde på 59 sekunder. Uten denne arrangørfeilen hadde nok Kårbø sett 13-tallet på distansen for første gang.

Brødrene Thomas og Andreas Roth fra Ullensaker/Kisa IL, fikk plass i samme heat på 800 meter. Eldstebror Thomas var best med 1.49.27 og ble da nummer tre. På plassen bak, bare syv hundredeler bak broderen havnet Andreas. Dette var Thomas sin årsdebut på 800 meter og hans beste tid på et par år.


Andreas og Thomas Roth
Foto: Eirik Førde

Ferdinand Kvan Edman, IF Sturla, ble nummer to i sitt heat på 1500 meter med 3.44.25. Han forbedret da sin årsbeste med 28 hundredeler og har nok enda bedre tider inne i et felt som går raskere.

LEAP Loughborough: 

Line Kloster, Sportsklubben Vidar, har hatt fantastisk fremgang på 400 meter hekk denne sesongen. Hun løp persen sin ned til 56.18 i helgen. Med dette var hun bare åtte hundredeler bak VM-kravet og nest beste norske kvinne noensinne. Slik det ser ut nå kan Kloster få invitasjon til VM av IAAF.


Line Kloster
Foto: Eirik Førde

Ezinne Okparaebo, IL i BUL, klarte ikke VM-kravet på 100 meter på 11.26 i siste forsøk. Hun løp to løp i England i helgen og løp da på 11.33 og 11.34. Okparaebo sin norske årsbeste lyder på 11.31. Slik det ser ut nå kan hun få invitasjon til VM, så får vi se om hun er på startstreken i London.

Fullstendig resultatliste

Slegga:

Eivind Henriksen, IK Tjalve, hadde en imponerende jevnhet i kastingen sin på Bislett Stadion søndag. Han ble stående med 72.12 som lengstekast i slegge og hadde ytterligere fire kast over 71.80. Synd at den norske rekordholderen ikke fikk til et kast med fullklaff, da hadde det kanskje nådd rundt 74 meter, som foreløpig ser ut til å holde til å få VM-invitasjon