Refleks.jpg

Refleksdagen: Husk refleks og bli sett

I dag er det Refleksdagen, og sammen med Trygg Trafikk vil vi benytte anledningen til å oppfordre alle i Norsk Friidrett til å huske på å bruke refleks når det er mørkt ute. Vi har ingen å miste.

Selv om det blir mørkere ute kan og bør vi fremdeles holde oss aktive, men tenke litt mer på hvor synlige vi er. Det være seg på vei til trening eller om vi er ute og løper.
En fersk undersøkelse viser at det er så mange som en av fire som ikke bruker refleks når de trener og løper ute i mørket.
Det skal vi endre på sammen.
Vil dere være med å gjøre Norsk Friidrett enda mer synlig og trafikksikker?

IMG_7691.jpg

- Det er viktig å bruke refleks, sier Jonathan Quarcoo. Foto: Steffen Aabel.

Sammen med Trygg-Trafikk og Hedda Hynne har vi laget noen tips for deg som løper og skal til og fra trening.

Våre tips er:

  • Bruk refleks. Uansett hvor lyse farger du har på tøyet ditt vil ingenting reflektere lys eller lyse opp så godt som en refleks. Det beste er å bruke refleksvest, men det finnes mange muligheter som refleksbånd, bånd med ledlys og luer med refleks.
  • Bruk sterke farger på tøyet ditt. Mørk under- og overdel vises svært dårlig. Klærnes farge utgjør en stor del av hvor raskt og tidlig du blir sett. Om klubbens lagtøy sine farger er mørke så kompenser med mer refleksbruk.
  • Unngå musikk. Det er dessverre ikke slik at bilene alltid ser oss. I mørket trenger vi at alle sansene våre er skjerpet for å oppdage biler i tide dersom de ikke oppdager oss.
  • Gå/løp på venstre side av veien. Det er lettere å komme seg unna en bil du ser komme mot deg enn en du får i ryggen.
  • Legg reiseruten og joggeturen til områder med god belysning og lite trafikk.
  • Bytt ut refleksvesten etter 20-30 vask. Refleks på tøy som vaskes slites og mister effekt.
  • Ta ansvar og få barna eller vennene dine til å bruke refleks dersom du ser at de ikke bruker det. De fleste som ikke bruker refleks har rett og slett glemt det. Minn hverandre på å bruke refleks før dere går ut.

Gå inn på Trygg Trafikk dersom du ønsker å vite mer om Refleksdagen og Trygg Trafikk sitt viktige arbeid.