EM-stafett2.JPG
Rekordlaget: Benedicte, Sara Dorthea, Ida og Line. Foto: Eirik Førde

Norsk rekord på 4x400m

Den norske kvartetten på 4x400m for kvinner løp sterkt og senket den norske rekorden.

De norske kvinnene på 4x400m smalt til med fine 3.31.73. Dette er norsk rekord, en forbedring av den 25 år gamle rekorden satt i VM i Tokyo med ett sekund og tre hundredeler. Laget ble tilslutt nr. 12 og måtte løpt drøye to sekunder fortere for å komme seg til finalen.

Benedicte mot slutten av førsteetappen
Foto: Eirik Førde

Tjalves Benedicte Hauge la et godt grunnlag på førsteetappen. Semifinalisten fra årets EM leverte pinnen til Sara Dorthea Jensen som nr. 4 i heatet. Sara åpnet forrykende og nærmet seg lagene foran.

Fin veksling mellom Sara og Ida
Foto: Eirik Førde

-Jeg var så lett i kroppen i dag, fløt godt og da var det bare å kjøre på, var meldingen fra Sørild-løperen etter etappen.

At hun hadde en superdag kunne man se og det viste også de uoffisielle etappetidene. Der ble Sara klokket inn til 52.7, hennes pers lyder på 54.11. Benedicte hadde forøvrig 53.1 på sin første etappe, omtrent identisk med persen på 53.13 satt i Amsterdam tidligere i uken.

Ida leverer til Line
Foto: Eirik Førde

Ida Bakke Hansen måtte steppe inn på kort varsel da Amalie Iuel trakk seg. Sandnes-utøveren har ikke løpt 400m på hele fem år og gjorde en strålende jobb på tredjeetappen. Hun var raskt oppe i ryggen på lagene foran og holdt imponerende på oppløpssiden. Hun ble klokket inn på ca 53.3. Vidar-løper Line Kloster var ankerkvinne på det norske laget. Hun fikk tre lag rett i rygg ganske tidlig. Da 200m gjenstod var det en liten knuffekamp og Line kom ut av rytmen. Hun hentet seg imponerende inn og fikk en etappetid på 52.6. Sluttiden ble da 3.31.73 og norsk rekord.

-Vi er veldig fornøyd, alle løp utrolig bra og det er sterkt løpt når vi hadde noen frafall. Vi fikk ut det vi kunne, lød det fra Benedicte og det er vanskelig å være uenig.

Line kjemper seg inn til norsk rekord
Foto: Eirik Førde

Tungt for det norske herrelaget

Det norske herrelaget fikk ikke juble slik som kvinnelaget. De kom i mål på 3.10.76 og ble nr. 16, drøye fire sekunder bak den norske rekorden.

Karsten leverer til Mauritz
Foto: Eirik Førde

Dimnas Karsten Warholm var sliten etter to tøffe, og sterke, løp på 400m hekk og leverte pinnen til Moelvens Mauritz Kåshagen som nr. 7. Deretter løp Josh-Kevin Ramirez Talm, Norna-Salhus, og Gulars Torbjørn Lysne. Begge disse ble liggende sist i feltet og Torbjørn ble løpende i "ensom majestet" bakerst.

-Det var vanskelig å løpe alene, jeg måtte løpe helt mitt eget løp. Må si at dette var skuffende av oss, sa mesterskapsdebutant Torbjørn. 

Både han og Mauritz EM-debuterte i en alder av 26 og 27 år, noe som viser at det nytter å ikke gi seg.

Torbjørn i mål som nr. 8
Foto: Eirik Førde