Sondre Ragn-Sells.jpg
Sondre Nordstad Moen.

Norsk Friidretts Miljøveileder – en grønn og smart håndbok

Sammen med vår hovedsponsor Ragn-Sells har vi gleden av å presentere Norsk Friidretts Miljøveileder – en miljøguide i tre deler med forslag og anmodninger til hvordan man opptrer mer miljøvennlig og bærekraftig som klubb, løp, arrangement, mesterskap og utøver.

Klikk her for å se vår grønne førjulsgave til Norsk Friidrett.

Norges Friidrettsforbund har ambisjoner om at friidrett skal være den beste idretten – både på banen og for miljøet. Vi ønsker at alle i Norsk Friidrett skal ta ansvar for sin miljø- og klimapåvirkning. Med denne miljøveilederen håper vi å gjøre det lettere å nå det målet.

- Vi merker en økende interesse og et stort engasjement i friidretten når det kommer til miljø – både i Norges Friidrettsforbund og hos arrangørklubber. Vi er stolte av å være på lag med friidretten og å kunne bidra med vår kunnskap til miljøveilederen og dette viktige arbeidet, forteller Anders Ellefsen i Ragn-Sells.

Veilederen gir ikke svar på alle spørsmål, men vil forhåpentligvis bidra til at enda flere blir bevisste på hvordan man kan bidra til miljøet beste i forberedelser og gjennomføring av aktivitet og arrangement.
Husk at vi ikke eier naturen; vi bare låner den til friidrett veldig ofte. Vi har alle et ansvar om å ta vare på miljøet og vi kan på hver vår måte bidra positivt.

Veilederen er et levende dokument som skal oppdateres slik at eksempler og tips alltid gjenspeiler våre miljøbehov.

Tips eller innspill? Del de gjerne med kontaktpersonene for denne veilederen. Benytt følgende mailadresser: