kw tampere99.jpg
Karsten med beviset: han er verdens raskeste. Foto: Leif Olav Alnes

Nå er Karsten tidenes raskeste - inne og ute

Karsten Warholm knuste den tidligere verdensbestenoteringen på 300 meter hekk i Finland i ettermiddag. Han løp tidenes raskeste løp på distansen, uansett vær, føre og med eller uten tak.

Karsten Warholm sin tid på distansen ble 34.26. Dette er altså verdens beste tid på 300 meter hekk noensinne og en klar forbedring av den tidligere verdensbestenoteringen på distansen innendørs på 34.92. 

- En ting var å slå innendørsrekorden, men det var enda kulere å slå utendørsrekorden. Det var den jeg ønsket å slå. Det var et fint løp og jeg er kjempefornøyd, sa Karsten til friidrett.no rett etter målgang.

Se rekordløpet her og her.

- Leif sa at det var mulig å løpe syv tideler fortere enn i fjor og jeg klarte omtrent det. Jeg merker at jeg er blitt raskere og at tingene som vi har trent på sitter. Det merker jeg spesielt over hekkene og at jeg er blitt bedre der, sa fjorårets verdensmester på langhekken.

Trener Alnes strålende fornøyd

- Det var et fantastisk løp, sa trener Leif Olav Alnes til friidrett.no like etter løpet.

- Han var litt shaky på sistehekken og da ble jeg litt nervøs. Han gikk med veldig høy frekvens hele løpet. Vi har hatt en strålende oppladning og det er veldig gøy å løpe så fort innendørs. Dette skal vi være godt fornøyd med, var dommen fra Alnes.

Warholm hadde, sammen med sør-afrikanske Llewellyn Herbert, den tidligere bestenoteringen på øvelsen innendørs med 34.92. Bestenoteringen utendørs lyder på 34.48 og tilhører briten Chris Rawlinson. Denne bestenoteringen ble satt tilbake i 2002.

Warholm har vist styrke på 400 meter flatt innendørs i vinter og viste med hekkeløpet lørdag at han har tatt steg også på sin spesialøvelse. Dette lover meget godt for sesongen utendørs der han skal jakte en tid på 47-tallet på 400 meter hekk.

Fullstendig resultatliste