koronavettkurs_toppbilde_med-logoer_705x.jpg

Klar oppfordring: Ta idrettens koronavettkurs

Norges Friidrettsforbund oppfordrer alle i Norsk Friidrett om å ta det koronavettkurset som Norges idrettsforbund nå har lansert. Kurset vil også bli obligatorisk for deler av organisasjonen.

Kunnskap om smittevern i idrettsdeltakelse er et effektivt våpen mot smittespredning og avgjørende for at vi kan ha idretten i gang over hele landet. Dette kurset er utviklet i samarbeid med Norsk Tipping og er basert på «Fotballens koronavettkurs».   

Norges Friidrettsforbund støtter Norges idrettsforbund sin anbefaling om at alle utøvere over 13 år og alle foreldre/foresatte tar dette koronavettkurset dersom man selv skal delta eller har barn som skal delta i trening, kamper og arrangementer i regi av idretten.

I tillegg til å gjennomføre dette e-kurset bør du sette deg inn i din idretts koronavettregler.

NFIF har besluttet å gjøre kurset obligatorisk for:

Sentralt:
Tillitsvalgte i styret og alle utvalg.
Alle ansatte i det sentrale forbundsleddet samt daglige ledere i kretsene.
Alle som er tilknyttet et støtteapparat ved internasjonale mesterskap.
Alt medisinsk støttepersonell.
Alle utøvere som er på en landslagsgruppe for senior eller junior, eller som blir tatt ut på representasjonsoppdrag i NFIF.

Kretsene:
Alle tillitsvalgte i kretsene.
Utøvere 13 år og eldre, som deltar på krets/regionale samlinger. Her oppfordrer vi også deres foresatte til å ta kurset.

Øvrig:
NFIF oppfordrer som sagt alle utøvere over 13 år og alle foreldre og foresatte som selv skal delta eller har barn som skal delta i trening og arrangementer i regi av idretten, samt dommere og funksjonærer og alle ansatte og frivillige i klubbene, til å gjennomføre kurset.

Viktig om Min idrett - oppdater din informasjon
For å ta kurset må du ha en Idrettens ID-bruker, også kalt Min idrett-bruker (se informasjon i sakene det er lenket til). Vi oppfordrer alle til, når du først er inne på din profil, om å oppdatere denne.

Her er lenkene om og til kurset:

Koronavettkurs rulles ut til hele norsk idrett - generell informasjon fra Norges idrettsforbund om kurset.

NB! For å fullføre koronavettkurset, må du også ta den avsluttende testen.

Ta idrettens koronavettkurs.