705x405-Rogaland.jpg

Første dag av Lerøy-lekene ga store overaskelser

Årets Lerøy-leker er i gang, og på lekenes første dag fikk vi overraskelser både i nord og vest.

De siste årene av Lerøy-lekene har vært preget av relativt forutsigbare og klare seiere til henholdsvis Akershus på Østlandet, Hordaland på Vestlandet, og Møre og Romsdal i Midt- og Nord-Norge. Ikke mange hadde troen på at årets leker skulle fortone seg annerledes.

Etter første øvelsesdag av Lerøy-lekene 2018, ble spådommene allikevel gjort til skamme.

Nye arrangører

Men før vi slipper løs spenningen må vi berømme våre tre arrangører av årets leker. Osterøy åpnet ballet for tiende(!) gang på rad, og satte i gang lekene for Vestlandet i dag tidlig 10:30, på knirkefri måte.
Det var egentlig Haugesund IL som skulle overta arrangør-stafettpinnen i år, men på grunn av Osterøy ILs 100-årsjubileum, fikk de dispensasjon til å arrangere ett år til.

På Hamar stod Hamar IL og FIK Orion klare for sin arrangementsdåp i øsende regnvær. Det løste de to klubbene på en alldeles utmerket måte og etterhvert som øvelsene kom i gang, dukket også solen opp over Hamar Idrettspark. 

I Måndalen var det knyttet stor spenning til at Lerøy-lekene for første gang skulle arrangeres på hjemmebane. Hele bygda var satt i sving, og både lokalpresse og nasjonalpresse(!) var på plass og bivånet stevne. Til og med TV2 sporten hadde viet plass til stevnet!

Stillingen etter første dag

Og for en konkurranse det ble i løpet av lekenes første dag!

På Vestlandet ledet Hordaland lenge i kretskampen, men mot slutten kom Rogaland stadig tettere innpå, og etter en sterk avslutning av dagen tok de ledelsen med et knapt poeng!

I Måndalen var det lenge svært likt mellom Troms og Nord-Trøndelag, og faktisk lå de en stund på delt første plass. Etter rundt 20 øvelser kom allikevel Nordland for fullt, og imponerte med å ta ledelsen 7 poeng foran sine Nord-Norske naboer, Troms.

På Østlandet er spenningen litt mindre, og Akershus leder som forventet. Det er allikevel tett på plassene bak, og særlig kampen mellom Oslo og Østfold kan bli spennende å følge med på. Spennende blir det også å se hvem som unngår den siste plassen, som foreløpig holdes av hjemmekretsen Hedmark.

Vestlandet:
Rogaland 145
Hordaland 144
Sogn og Fjordane 92
Agder 84

Midt- og Nord-Norge:
Nordland 155
Troms 148
Nord-Trøndelag 140
Møre og Romsdal 118
Sør-Trøndelag 112
Finnmark 20

Østlandet:
Akershus 249
Østfold 226
Oslo 197
Buskerud 180
Vestfold 150
Oppland 118
Telemark 116
Hedmark 115

Vi er tilbake igjen i morgen, og skal prøve å få oppdatert hyppigere med resultater.