CraftBislett 1.JPG
"Mannekengene" Håvard, Thomas, Hedda og Margrethe presenterte de nye konkurransedraktene våre utøvere skal bære.

Fire nye år med CRAFT-tak

«Retro» var stikkordet da Norges Friidrettsforbund sammen med utstyrsleverandøren, CRAFT, presenterte det nye konkurranseantrekket.

Anledningen var selvsagt landslagssamlingen i forbindelse med ExxonMobil Bislett Games hvor store deler av kandidatene skal i aksjon.

- Det er rent ut sagt historisk at 15 av våre utøvere har fått plass i hovedøvelsene, understreket sportssjef Ronny Nilsen, som også har fått med en rekke av dagens beste utøvere samt en nesten like lang rekke av morgendagens.

At de nye konkurransedraktene, presentert gjennom mannekengene Hedda Hynne, Margrethe Renstrøm, Thomas Roth og Håvard Haukene, ble godt mottatt, tydet både applaus og fornøyde nikk i salen på. «Retro» er, som nevnt, stikkordet, og spesielt den eldre garde ble drømmende i blikket og fikk opp bilder fra store Bislett-dager på 1960-tallet for sitt indre øye.

- Jeg mangler vel bare «Hjallisluen», kom det fornøyd fra Thomas, også han fornøyd med sitt nye internasjonale konkurranseantrekk.

Historien fortsetter under bildene

Over: Hånden  været, de som har tatt EM-kravet... Under: Hånden i været, de som har tatt OL-kravet...

24 har tatt EM-kravet

- Dagen før Bislett Games er det ikke mindre enn 24 av utøverne våre som har tatt EM-kravet. Vi satser på en «all time high» tropp, over 40 utøvere, til Amsterdam, sa Nilsen.

- Hvor mange har tatt Rio-kravet?

- Pr. i dag er det fire som har tatt det internasjonale kravet, tre har tatt det norske. Håvard Haukenes og Karoline Bjerkeli Grøvdal er allerede tatt ut til Rio, Sven Martin Skagestad har tatt det norske kravet, mens Ezinne Okparaebo, Henrik Ingebrigtsen og Erik Tysse har tatt det internasjonale kravet, sa Nilsen.

OL-troppen drar til Rio umiddelbart etter NM på Askøy, nærmere bestemt den 1. august. Precamp blir i OL-landsbyen, hvor man anser det som mest fornuftig å bo i forhold til den spesielle brasilianske myggen og andre uforutsette omstendigheter.

Historien fortsetter under bildet

Fire nye år med CRAFT for generalsekretær Kjetil Hildeskor i fornøyd håndtrykk med markedsansvarlig Christian Waaler.

Ny avtale med CRAFT

Nylig undertegnet Norges Friidrettsforbund en ny avtale med utstyrsleverandøren CRAFT, og i likhet med den gamle, som ble innført 1. januar 2013, er også den nye avtalen av fire års varighet.

- Jeg legger ikke skjul på at vi er veldig godt fornøyd med samarbeidet med CRAFT, som leverer en bra teknisk bekledning.

- Og vi på vår side er selvsagt veldig godt fornøyde med at avtalen er forlenget, sier markedsansvarlig Christian Waaler i CRAFT til friidrett.no.

Også den tidligere konkurransekolleksjonen var iøynefallende med god bruk av de norske flaggfargene.

- Det var naturlig å bytte design etter fire år, sa Waaler. I forhold til den tidligere avalen, er det snakk om en ren indeksregulering for den nye avtalen. CRAFT, som omsetter for 130 millioner kroner i året i Norge, har dermed ansvaret for konkurranseutstyret for både Norge og Sverige i Rio-OL så vel som i de andre, stor internasjonale mesterskapene.