Uttak.png

Ti løpere tatt ut til VM terrengultra i Thailand

Ultraløpsutvalget i Norges Friidrettsforbund har nå tatt ut lagene til VM i terrengultra. Løperne er informert og alle ønsker i urgangspunktet å være med dersom det klaffer med jobb og annet.

Løpets nettside

VM terrengultra (80 km) arrangeres i Chang Mai i Thailand 4. november - et mesterskap som inngår i tidenes første World Mountain & Trail Running Championships. Tidligere hadde IAU (ultraløpsforbundet) egne mesterskap, men etter sammenslutningen med World Atlhetics arrangeres det heretter felles VM for terrengultra, fjelløp og motbakkeløp.

Årets VM i motbakkeløp er altså en del av samme mesterskap, slik at Motbakkeutvalget og Ultraløpsutvalget vil samarbeide under mesterskapet.

Uttaket er basert på det tidligere uttaket til VM i terrengultra i 2021 og resultater oppnådd i 2021 og 2022. De som var kvalifisert til VM 2021 er kvalifisert for årets VM, og uttaket er styrket med ytterligere to løpere av hvert kjønn slik at det nå er tatt ut fem kvinner og fem menn.

- Utvalget hadde en vanskelig jobb med å vurdere kandidater siden det i terrengultra er så veldig ulike løp og ulikt nivå på de ulike løpene som vurderes. Likevel mener vi at vi sender de ti løperne med best resultater i terrengultraløp i kvalifieringsperioden, sier Marit Berg Bjerknes, den nye lederen i NFIFs ultraløpsutvalg.

Uttak:

Kvinner:
Sylvia Nordskar, OSI Friidrett.
Thea Hanssen, Tromsø løpeklubb.
Henriette Albon, Isfjorden IL.
Sara-Rebekka Færø Linde, Varegg IL.
Mari Fenre, Siljan IL.

Menn:
Didrik Hermansen, Romerike Ultraløperklubb.
Anders Kjærevik, BFG Bergen Løpeklubb.
Sebastian Krogvig, Romsdal Randoneeklubb.
Tobias Dahl Fenre, Siljan IL.
Tom Erik Halvorsen, GTI Friidrett.