Vladimir Vukicevic. Foto: Bildbyrån.

Ingar og Vladimir til topps i Sestriere

Ingar Bratseth-Kiplesund og Vladimir Vukicevic imponerte i Sestriere søndag. Dagen før markerte flere norske utøvere seg under sesongens siste Folksam Grand Prix-stevne i Gøteborg.

Ingar Bratseth-Kiplesund vant lengde under High Speed League i Sestriere på søndag. Vidar-karen hoppet 7.87w/+2.4, som er 23 centimeter bak hans norske rekord fra 2019. Hoppet er hans nest lengste siden den sesongen, han hoppet 7.89 i Karlsruhe i september i fjor, og han trives tydeligvis meget godt i tynn luft i høyden, hans pers ble satt i Sierra Nevada.
Han leverte en fin serie: 7.53W/+4.6, 7.73w/+3.5, 7.87w/+2.4, X, 7.77/+2.0 og 7.75/+2.0. Trønderen er kvalifisert til europamesterskapet i München på ranking og det blir spennende å se om han kan hoppe enda nærmere persen om han blir tatt ut til mesterskapet.

Nærmer seg rekord

Vladimir Vukicevic begynte sesongen først denne uken grunnet skadeproblemer, men har vist at han har trent meget bra gjennom året. Han løp 110 meter hekk på 13.57w/+2.1 i det første løpet på øvelsen under High Speed League i høyden i italienske Sestriere søndag.
I det andre løpet viste klokken 13.52/+1.2. Han vant løpet og var bare tidelet bak den norske rekorden han satte forrige sesong. Vukicevic forbedret tiden fra Finland på tirsdag med et tidel og han kan absolutt komme til semifinale og sette norsk rekord i europamesterskapet i München om et par ukers tid.

Flere gode plasseringer i Göteborg

Marcus Thomsen ble nummer to i kule med 20.41, litt bak årsbeste på 20.89. Utøveren som representerer Norna-Salhus hadde en jevn serie: 20.08, 20.27, 20.41, 20.13, 20.04 og 20.22.
Det ble også norsk andreplass på 3000 meter, Zerei Kbrom Mezngi fra Skjalg løp på 7:49.21, var vel to sekunder bak persen fra i fjor og halvannet sekund bak den svenske vinneren Jonas Glans. Abdullahi Dahir Rabi stilte forøvrig ikke.
Henrik Flåtnes fra Tønsberg endte på en tredjeplass i lengde. Hans lengste hopp målte 7.58/+1.4 og det fløy han i sjette omgang. Han hadde totalt fire hopp over 7.40.
Sigurd Tveit fra Kristiansand tok en solid andreplass på 800 meter med 1:47.96. Han ga den svenske EM-medaljøren Andreas Kramer god kamp og var bare 43 hundredeler Kramer, og halvannet sekund bak pers.
Det ble trippelt norsk på 3000 meter for kvinner. Vidars Live Solheimdal gjorde et fint løp da hun vant på 9:14.97. Hun forbedret persen fra i fjor med hele 15 sekunder. Sara Busic fra Skjalg og Ine Bakken fra Gular fulgte på de neste plassene med 9:24.30 og 9:29.22. Førstnevnte løp sitt første baneløp over 1500 meter noensinne.
Christine Bjelland Jensen fra Norna-Salhus forbedret persen på 200 meter med hundredelet til 23.88/-1.3 og vant dermed øvelsen.
Trondheims Marte Pettersen ble nummer tre med 24.32.
Det ble også norsk seier på herrenes 200 meter, Skjalgs Mathias Hove Johansen løp på 21.28/-1.7.
Steinkjers Grethe Tyldum ble nummer fire på 600 meter med pers 1:32.35 og hun er inne topp 20 i Norge utendørs gjennom alle tider.
Tjalves Malin Ingeborg Nyfors løp 800 meter på 2:07.87, var et par sekunder bak pers og endte på en femteplass. Resultater.

Stevner i Norge på fredag

Overhallas Fredrik Øvereng løp 400 meter på 47.17 på hjemmebane på fredag,. Tiden er 32 hundredeler bak persen han satte i Sveits for en snau måned siden.
Askers Elisabeth Thon Rosvold kastet 49.86 i diskos under sommerstevne på Rjukan på fredag. Resultater.

Vindsprint søndag

Jonas Berggård Skåden fra Sandnes løp 100 meter på årsbeste 10.78 (0.1) og 200 meter på pers 21.48 (-0.1) under Vindsprint på søndag. Line Safaa Al-Saiddi fra Skjalg vant 200 meter på pers 24.91 (-1.7), seks hundredeler foran Selma Ims fra Sandnes, som løp sub 25 utendørs for første gang. Resultater.