IMG_0984.jpg
Vilde Aasmo. Foto: Bildbyrån.Serieutvalget har gleden av å presentere den første foreløpige poengstilling i lagserien for 2022.

Tjalve har tatt ledelsen i begge Lagseriene

Serieutvalget har gleden av å presentere den første foreløpige poengstilling i Lagserien for 2022, og både for menn og kvinner har Tjalve tatt ledelsen.

I år er det flere endringer i regelverket. Blant annet kan innendørsresultater benyttes, og i den forbindelse er det også endret slik at alle øvelser som inngår nå kan brukes som obligatoriske øvelser.
Det gjør det litt lettere å dekke opp alle øvelser, og vi ser at de foreløpige poengsummene gjennomgående er noe bedre enn tidligere år. Som følge av at innendørsresultater kan tas med er serieperioden endret til å følge kalenderåret, slik at årets serie avsluttes 31. desember.

Våre tips for forbedringer består som tidligere år av to enkle tips.

Tips 1: Sørg for at alle øvelser dekkes opp.

Dette er det desidert viktigste. Selv moderate resultater gir flere hundre poeng. Som et lite eksempel gir følgende resultater 500 poeng:

100 meter: 12.56 (menn) og 14.07 (kvinner).
Lengde: 5.54 (menn) og 4.47 (kvinner).
Kule: 10.67 (menn) og 8.83 (kvinner).

Tips 2: Sørg for at utøverne deltar i flere øvelser, helst fem som er det maksimalt tillatte.

De fleste utøvere har som regel fokus på én favorittøvelse, men klubben vil tjene stort på at utøverne deltar i flere øvelser. Og det burde ikke by på problemer. Som regel vil en sprinter kunne hoppe bra i lengde, en kulestøter vil kaste bra diskos og en langdistanseløper vil prestere bra på mellomdistanse. Vi minner også om at fire lag rykker opp og ned.

Skulle du ha spørsmål til hvordan laget ditt konkret kan forbedre seg, eller har du andre spørsmål eller kommentarer til serien, er det bare å kontakte Bjørge Pedersen på: bjorgep@online.no

Så til poengstillingen:

Førstedivisjon menn:

IMG_0982.png

Tjalve er suverent i tet, og har allerede en svært god poengsum. Kun fjorårets rekord har vært høyere. Sandnes, Gneist og Tyrving følger opp med fine poengsummer og Ullensaker/Kisa på femteplass er i klar framgang.

Førstedivisjon kvinner:

IMG_0981.png

Også blant kvinnene har Tjalve tatt en suveren ledelse på en svært god poengsum. Sandnes er årets største positive overraskelse. Som nyopprykket lag ligger de på en flott sølvplass, og så blir det nok en fin fight med Tyrving som ligger rett bak.

Andredivisjon menn:

IMG_0980.png

Fana har tatt en klar ledelse på en veldig god poengsum, bare knappe 400 poeng bak poengrekorden i divisjonen, og returen til første divisjon blir raskest mulig. Også to av de andre lagene som rykket ned i fjor har lagt seg på opprykksplass nå.

Andredivisjon kvinner:

IMG_0979.png

Vidar har inntatt tetposisjonen selv med kun 21 tellende øvelser så langt. Ullensaker/Kisa og Sørild ligger også godt an til opprykk.

Tredjedivisjon menn:

IMG_0978.png

Kristiansand har en klar ledelse, og har allerede satt ny poengrekord. Innlandet har flere lag med i kampen om opprykk, og vi legger også merke til at Fyllingen er vesentlig forbedret fra i fjor.

Tredjedivisjon kvinner:

IMG_0977.png

Steinkjer er klart i tet, og vil rykke rett opp igjen. Det ser ut til å bli svært jevnt i kampen om de tre andre opprykksplassene.

Første- og andredivisjon.
Topp 20 tredjedivisjon.