dltrofe.jpg
Foto: Bildbyrån.

Karsten Warholm vant Diamond League-finalen

Karoline Bjerkeli Grøvdal ble nummer åtte i DL-finalen på 5000 meter i Zurich onsdag. Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen var torsdag i aksjon på henholdsvis 1500 meter og 400 meter hekk der det ble seier og andreplass, mens Amalie Iuel satte norsk rekord på 400 meter.

Link til Wanda Diamond League Zurich.

Dimnas Karsten Warholm var suveren og tok seieren på 400 meter hekk under Diamond League-finalen i Zürich på 47.35. Han var da snaue halvsekundet foran toer Alison dos Santos fra Brasil. Tiden er Warholms femte beste denne sesongen og for å sette det i perspektiv har bare 15 løpere, Warholm inkludert, løpt raskere gjennom alle tider og ingen av dem er europeere. Det tok litt tid før karene fikk løpe, først ble det en start som ble kalt tilbake, deretter ble Yasmani Copello disket for tyvstart. Da de endelig kom i gang åpnet Warholm som vanlig tøft og ledet inn i siste sving. Alison dos Santos og Kyron McMaster var ikke langt bak ut på oppløpet, men verdensrekordholderen hadde full kontroll på seieren.

Jakob Ingebrigtsen endte på en andreplass i finalen på 1500 meter med 3:31.45. Han lå i fremre del av feltet fra start av der det ble løpt i solid fart med passering 1:51.07 på 800 meter. Sandnes-karen lå på skulderen til erkerivalen Timothy Cheruiyot inn i siste sving. Det ble en strålende duell på oppløpet og da 40 meter gjenstod så det ut som den olympiske mesteren skulle ta seieren, men kenyanske Cheruiyot stod i mot og vant på 3:31.37. Amalie Iuel løp inn til pene 51.64 da hun vant 400 meter under forøvelsene. Tjalve-løperen leverte et veldisponert løp der hun hadde en strålende oppløpsside og senket norgesrekorden hun satte i 2017 med 17 hundredeler. Iuel mislyktes i Tokyo, men viste nå at formen er solid og det er gledelig at hun lykkes på tampen av sesongen.

Onsdagens Diamond League-finaler gikk av stabelen på Sechseläutenplatz i Zürich sentrum.
Det var lagt en 560 meter bane med doserte svinger og lange rette strekker, slik at tidene ikke er godkjent som eventuelle rekorder.
Det var bare tre baner og utøverne startet i tre rekker, med Karoline Bjerkeli Grøvdal i den bakerste. Første 1000 meter gikk på 2:49 med haren Kate van Buskirk i tet og det ble da løpt i solid fart. Grøvdal hadde måtte slippe feltet litt og lå alene bakerst. Det ble passert 2000 meter på 5:46 av teten, fortsatt med Grøvdal litt bak. Grøvdal passerte amerikaneren Elise Cranny og holdt avstanden til tetfeltet. 3000 meter ble passert på 8:45 og Grøvdal begynte etterhvert å få en større luke frem.
Tjalve-løperen kom i mål på 14:59.91, vel 16 sekunder bak pers. Bjerkeli Grøvdal endte på en åttendeplass og ble da beste ikke-afrikaner. Francine Niyonsaba fra Burundi var som vanlig den sterkeste på slutten og vant på pene 14:28.98, syv tideler foran kenyanske Hellen Obiri.
- Et morsomt type løp, men en utrolig hard løype, sa Karoline til NRK etter løpet.
- Jeg er godt fornøyd med en åttendeplass mot verdens beste løpere, sa Karoline som løper 5000 meter i NM fredag og sier hun er lysten på å kjempe om en kongepokal. Resultater.

Søndag skal etter planen både Karoline, Karsten og Amalie løpe ISTAF Berlin. Endelige startlister for dette stevnet offentliggjøres fredag.