IMG_6486.JPG
Marie-Therese Obst. Foto: Eirik Førde.

Strålende kast av Marie-Therese Obst

Marie-Therese Obst imponerte stort for andre uke på rad da hun fikk spydet til å fly over 60 meter i Florida på fredag. Det var mange nordmenn i aksjon under stevner i USA denne helgen og bergenserne Helene Sofie Ingvaldsen og Jon Nerdal perset begge i slegge.

Marie-Therese Obst viste fredag at forrige helgs meget solide kasting ikke var noe blaff. Tjalve-utøveren kastet 61.28 i spyd under FSU Relays og forbedret da sin pers fra forrige helg på 59.42 med nærmere to meter. Som tredje norske kvinne noensinne kom seg da over "magiske" 60 meter. Obst har slitt med skader i mange år, men er nå tilbake i strålende slag og seiler faktisk opp som en outsider til OL-deltakelse. Kravet er på 64.00, og hun plasserer seg som nummer fem i verden hittil i år og som nummer fire i college-historien i USA gjennom alle tider, ikke langt bak rekorden til Maggie Malone på 62.19.

Obst åpnet konkurransen med ugyldig, før det ble 61.28 i andre omgang. Deretter kastet hun 57.66 og 57.57. Den norske U20-rekordholderen i øvelsen avsluttet med 58.55 og ugyldig. Hennes pers før årets sesong var forøvrig 57.44, som nettopp er den norske U20-rekorden hun satte i 2014, og det viser at hun nå er på et stabilt mye høyere nivå enn noen gang tidligere. Det er intet annet enn strålende at Obst er tilbake og det blir uhyre spennende å følge henne videre. Kastet til Obst kan du se på vår twitterkonto.

Det som på forhånd var hauset opp til å bli en norsk spydduell av undertegnede i forhåndsomtalen ble ingenting av da Stella Weinberg ikke stilte til start på sin amerikanske hjemmebane. Vi får håpe hun ikke har fått tilbakeslag under opptrening fra skade, og at hun snarlig er tilbake igjen på tartanen. Resultater.

Pers av Helene Sofie Ingvaldsen

Helene Sofie Ingvaldsen fra Norna-Salhus ble nummer to i slegge under Shocker Spring Invitational på fredag da hun kastet 66.22. Hun forbedret med det persen hun satte i Bergen i fjor med en drøy halvmeter. Ingvaldsen er i solid form og neste mål er nok 66.35, som er Trude Raad sin pers og kvinnen fra Gloppen er nummer tre i Norge gjennom alle tider. Resultater.

Vilde Våge Henriksen fra Haugesund åpnet sesongen fint på 1500 meter under Raleigh Relays på fredag med 4:26.94. Dette er drøye sekundet bak persen på 4:25.60 fra et mixløp i fjor og hun viste at kravet til sommerens U23-EM i Bergen på 4:25.00 er et naturlig mål i løpet av sesongen. Det var hele åtte heat og 84 utøvere som kom i mål på distansen, Henriksen ble nummer syv i heat seks og nummer 21 totalt. Resultater.

Jon Nerdal med solid kasting

Jon Nerdal smalt til med 69.03 i slegge under Texas Relays på torsdag og han ble med det nummer tre i konkurransen. Utøveren fra Norna-Salhus perset til 67.32 forrige helg og forbedret persen ytterligere denne uken. Bare seks nordmenn har noensinne kastet sleggen over 70 meter, det er Eivind Henriksen, Richard Olsen, Thomas Mardal, Tore Johnsen, Steffen Nerdal og Kåre Sagedal og Jon sørget for at det er to blad Nerdal topp syv i Norge gjennom alle tider. 

Nerdal åpnet med 65.83, før rekordkastet kom i andre omgang. Deretter ble det ugyldig i tredje omgang, før han avsluttet med 65.81, 67.20 og 66.29 i de tre siste omgangene. I samme stevne løp Sørilds Karoline Daland persen sin på 3000 meter hinder ned med nesten 40 sekunder da hun løp på 10:47.78 og ble nummer fire. Den tidligere langsprinteren gjorde unna sitt andre løp på øvelsen noensinne og det blir spennende å følge hennes utvikling på distansen. Kravet til U23-EM på 10:36.00 kan være mulig å ta senere i sesongen. Resultater.

Seier til Josefine Tomine Eriksen

Josefine Tomine Eriksen vant 400 meter under Victor Lopez Classic på lørdag da hun løp på 55.16. Sem-løperen var 36 hundredeler bak årsbestenoteringen hun satte for noen uker siden. Eriksen sin pers er på 54.45 fra 2016 og etter noen litt tyngre sesonger er det gledelig å se henne tilbake i godt slag. Hun løp også førsteetappen på 4×400 meter for sin skole Rio Grande Valley og de ble nummer tre med 3:52.93. Resultater.

Mona Ekroll Jaidi fra Norna-Salhus ble nummer 16 i kule under Ole Miss Classic på lørdag da hun støtte 13.81, vel halvmeteren bak utendørspersen. Resultater.