gjerthoy.jpg
En klar stemme for opphevelse av forbudet er Gjert Ingebrigtsen. Foto: Bildbyrån.

NIF-styret sier ja til simulert høyde

Styret i Norges Idrettsforbund går inn for å oppheve forbudet mot simulert høyde når Norges Friidrettsforbund sitt forslag om dette skal behandles på Idrettstinget den siste helga i mai.

Det var den 20. januar at styret i NFIF vedtok at man ville fremme forslag om å avvikle det særnorske vedtaket om å forby bruk av høydehus for tinget i Norges Idrettsforbund.

I forkant av ukas styremøte i NIF ble det blant annet forrige uke gjennomført et fagseminar om simulert høyde i regi av Norges Idrettsforbund hvor blant andre Gjert Ingebrigtsen var innleggsholder.

- Idrettsstyrets viktigste kuvending: Helt på høyden! [VG-kommentator Leif Welhaven].

- Vi er skikkelig glade for at styret i NIF nå går inn for å oppheve vedtaket ettersom vi tror sjansen for å få gjennom saken på Idrettstinget er større når NIF-styret enstemmig sier ja.
- Vi har jo følt at tiden er moden for å få samme sett med regler som resten av verden, slik at våre utøvere har samme muligheter som sine utenlandske konkurrenter, sier generalsekretær Kjetil Hildeskor i Norges Friidrettsforbund.

Se Åpen time hvor NIF-styret informerer media om sitt vedtak.

- Når Idrettsstyret nå sier at vi støtter friidrettsforbundets forslag om å oppheve forbudet, så er det fordi vi mener vi har utarbeidet gode verdier og gode treningskulturer. Denne organisasjonen er moden for oppheve et særnorsk forbud, sa visepresident Vibecke Sørensen til NRK etter vedtaket.

Saken vil bli avgjort på Idrettstinget, som avholdes digitalt 28. og 29. mai.