IMG_8651.png
Sebastian Krogvig og Therese Falk er kåret til Årets Ultraløper 2021. Foto: Franck Oddoux/UTMB og Samuel Hafsahl/Kondis.

Krogvig og Falk er Årets Ultraløpere for 2021

Ultraløpsutvalget i NFIF har kåret Sebastian Krogvig fra Romsdal Randoneklubb og Therese Falk fra Hareid IL til Årets Ultraløpere for 2021.

For Therese Falk er det sjette året på rad hun kåres til Årets Ultraløper, mens Sebastian mottar utmerkelsen for første gang. 
Ultraløpsutvalgets begrunnelse kan du lese nedenfor.

Therese Falk:
Årets Ultraløper de fem foregående årene, Therese Falk (46), feier all tvil til side nok et år og enkelt sagt kan vi si at ingen andre løpere ble vurdert til tittelen på kvinnesiden i år.
Hun har vunnet kvinneklassen i alle ultraløpene hun har stilt opp i med soleklar margin, og er også totalvinner i to av løpene.
Hun startet ultraløpsesongen med å sette ny pers på 100 km i Bergen Ultra i juni, før hun måneden etter totalvant 24-timers i Skövde Ultrafestival og to uker etter det vant Møkster Ultra 63 km.
Så avsluttet hun ultraløpssesongen med to fantastiske 24-timers løp. Først utendørs i 24-Hours in Hell der hun totalvant og forbedret sin egen nordiske bestenotering til 254,846 km. Deretter innendørs på Bislett 24-timers (NM) der hun i store deler av løpet tauet på de beste herreløperne og til slutt løp inn til 261,170 km som er ny europeisk bestenotering og nest beste resultat av en kvinne noensinne.

Sebastian Krogvig:
Norgesmesteren i terrengultra fra 2019, Sebastian Krogvig (34), har oppnådd to svært sterke resultater på ultradistansen i 2021.
Seieren i Sur les Traces des Ducs de Savoie (TDS) var det absolutte høydepunktet. Der slo han den seiersvante franskmannen Benoit Girondel i et oppgjør der alle andre ble kraftig distansert.
Tidligere på sommeren hadde han vist solid form i Lavaredo Ultra Trail der han repeterte tredjeplassen fra 2017.
I en sesong der få norske løpere konkurrerte internasjonalt er det likevel ingen tvil om at Sebastian Krogvig var årets beste norske ultraløper på herresiden.