Zerei Kbrom Mezngi. Foto: Bildbyrån.

Kjempeløp av Zerei Kbrom Mezngi i Valencia

Zerei Kbrom Mezngi løp fort på 10 kilometer i Valencia på søndag. Han vant løpet i den spanske byen og løp det raskeste en norsk løper har notert på denne øvelsen som ble innført som rekordøvelse på Friidrettstinget tidligere i år.

Zerei Kbrom Mezngi er i strålende form på tampen av sesongen og vant 10 kilometer i Valencia på 27:39. Med det slo han Jakob Ingebrigtsens norske bestenotering på distansen fra Hytteplanmila i 2019 med 15 sekunder, Spirit-løperen perset med 31 sekunder og tiden er også nordisk bestenotering. Mezngi løp meget sterkt på halvmaraton nylig og fulgte opp med nok et bra løp, det er ingen tvil om at han og Einar Søndeland nå får igjen får den solide jobben de har gjort over lengre tid.

Tiden er årsbeste i Europa og Mezngi er nummer syv i verden i år, bak fire kenyaneren og to etiopiere. Han plasserer seg også som nummer to i Europa gjennom alle tider, bare Julian Wanders er bedre med 27:13 fra januar i fjor. Forøvrig har bare to nordmenn, Sondre Nordstad Moen og Are Nakkim, løpt 10 000 meter på bane raskere enn Mezngi løp i Spania i dag. Andremann i løpet ble forøvrig Collins Kipkorir Koros og han har en pers på 10 000 meter på bane på 27:25.56 fra i fjor. Mezngi skal visstnok ha hatt en sterk siste kilometer og Koros klarte ikke helt å holde følge, slik at han kom et par sekunder bak i mål.