IMG_8709.jpg
Karoline Bjerkeli Grøvdal. Foto: Screenshot fra stream.

Sterkt løp av Karoline Bjerkeli Grøvdal

Karoline Bjerkeli Grøvdal åpnet sesongen med å ta en sterk andreplass på 10 kilometer gateløp i Valencia søndag morgen, og hun var bare få sekunder bak egen norgesrekord. Det kan tyde på at 2022 blir nok et fint år for landets klart beste kvinnelige langdistanseløper.

Karoline Bjerkeli Grøvdal åpnet året på en bunnsolid måte da hun ble nummer to på 10 kilometer gateløp i Valencia. Hun løp på 30:38 og var ikke langt bak sin norske rekord på 30:32 fra Hytteplanmila i 2020. Tjalve-løperen hadde en meget solid avslutning på løpet og spiste meter på lederen Norah Jeruto fra Kenya, som har pers på 29:51, på oppløpet, men endte fire sekunder bak. Meraf Bahta satte forøvrig svensk rekord med 31:22 da hun ble nummer fem.

- Haren var ferdig - NRK

Av europeiske har bare Lonah Salpeter og Paula Radcliffe, i tillegg til Grøvdal selv, løpt raskere enn dagens tid. Grøvdal åpnet med 3:09 på første kilometer og løp deretter raskere på de neste tre kilometerne og passerte 4 kilometer på 12:17 i følge Lorenzo Nesi. Haren slet med å løpe fort nok og etter vel 20 minutters løping hadde Grøvdal passert den mannlige haren. Det var en del vind i Spanias tredje største by søndag morgen og det gjorde naturligvis at forholdene ikke var optimale.

Dagens løp viser at Grøvdal ikke har ligget på latsiden etter at hun ble europamester i terrengløp for en måneds tid siden og med tanke på avslutningen hun hadde på dagens løp kan hun nok komme seg godt ned mot halvtimen med et optimalt løp der haren og forholdene er bedre. Det ble kenyansk seier også på herresiden da Daniel Simiu Ebenyo løp på 26:57.

Moelven-utøvere i rute til sesongen

Innlandet friidrettskrets er på treningsleir på Tenerife og fredag kveld arrangerte de testløp på 300 meter. Det ble tatt manuelle tider og tidene er ikke godkjente, men det var likevel verdt å skrive hjem om. Moelvens Håvard Bentdal Ingvaldsen løp på 32.8, mens Karsten Warholms norske bestenoteringer 32.49 og omregnet er Ingvaldsen rundt seks tideler bak. Hans klubbkompis Andreas Grimerud løp på 33.9. På kvinnesiden var Maren Bakke Amundsen fra Moelven raskest med 38.5, som tilsvarer omtrent Henriette Jægers norske U20-bestenotering på 38.74. Dette var en lovende test av Moelven-gjengen som imponerte stort i fjor.