Håvard Bentdal Ingvaldsen. Foto: Bildbyrån.

Norsk U20-bestenotering av Håvard Bentdal Ingvaldsen

Håvard Bentdal Ingvaldsen løp inn til norsk U20-bestenotering på 300 meter på søndag. Dagen før var Hedda Hynne litt bak årsbeste på 800 meter og flere utøvere var i aksjon i gateløp denne helgen. Oppsummering av helgen leser du her.

Håvard Bentdal Ingvaldsen løp på 32.94 på 300 meter under Hamar Media-stevnet på Lillehammer i dag. Moelven-løperen fortsatte da sin fremragende sesong med å forbedre den norske U20-bestenoteringen på distansen med 93 hundredeler og han er nummer tre i Norge gjennom alle tider, 45 hundredeler bak bestenoteringen til Karsten Warholm, som ble satt under Trond Mohn Games forrige helg.

Det ble notert flere gode tider under stevnet. Skjalgs Elisabeth Slettum vant kvinneklassen på 300 meter etter å ha løpt på 37.37 og med det forbedret hun persen hun satte forrige helg med ett hundredel, hun var da bare seks hundredeler bak Line Klosters norske bestenotering. Moelvens Sigrid Konggsund Amlie ble nummer to med pers 39.64. På 100 meter forbedret Maren Bakke Amundsen fra Moelven sin pers til 11.76/+1.3. Her ble Elisabeth Slettum nummer to med 11.90. Resultater.

Sondre løp fort på hjemmebane

Sondre Nordstad Moen fra ROS vant 10 kilometer under Rekordløpet på Spikkestad på søndag med 28:42, syv sekunder bak hans årsbeste fra franske Angers 24. april. Trønderens pers, som var norsk bestenotering et par år, er på 27:55 og den tiden ble satt i Praha i 2017.

Maratondebut av Sagnes Wågan

Maria Sagnes Wågan fra Tjalve gjorde unna sin maratondebut under Berlin Marathon på søndag. Hun ble nummer 14 i kvinneklassen på 2:35:34 og er med det nummer tolv i Norge gjennom alle tider. Wågan åpnet med 35:44 på første 10 kilometer og hadde da en fart til like over 2:30. Hun stabiliserte etterhvert farten og passerte halvveis på 1:16:11. Det ble naturligvis litt tyngre utover løpet for Wågan, hun passerte 35 kilometer på 2:08:28 og måtte øke farten hun hadde hatt de siste kilometerne om hun skulle komme seg under 2:35, noe hun da ikke klarte. Nå er debuten unnagjort og erfaringen kommer nok godt med i senere løp.

Beste norske herre ble Strindheims Ebrahim Abdulaziz med 2:17:17, drøyt halvminuttet bak pers, og han ble nummer 18. Han fyller 43 år i november og løp et mer veldisponert løp en mange andre i de forholdsvis varme forholdene i Berlin. Abdulaziz passerte halvveis på 1:05:56 og var da nummer 27, han plukket plasser hele veien siste halvdel.

BULs Weldu Negash Gebretsadik brøt dessverre etter en rask åpning. Han passerte 10 kilometer på 30:43, fart til 2:09:37. Farten sank litt frem til passering halvmaraton på 1:05.16, men han hadde fortsatt gode muligheter til VM-kravet på 2:11:30. Farten dalte kraftig til 25 kilometer og etter det brøt han dessverre løpet. Vinneren ble etiopiske Guye Adola på 2:05:45 og etter en kruttsterk start på løpet der tetfeltet var under verdensrekordfart godt uti løpet gikk det tyngre og det ble en vinnertid noen minutter svakere enn forventet, men det var som nevnt ikke topp forhold. Gotytom Gebreslase sørget for at Etiopia også vant kvinneklassen da hun løp på 2:20:09 i sin debut på distansen. Resultater.

Hynne løp på Bislett

Hedda Hynne gjorde nok et løp på 800 meter under lørdagens Kvalheimmila. Tjalve-løperen var litt unna årsbeste på 1:59.82 da hun kom i mål på 2:01.30 etter å ha passert på 58.82 halvveis. Tiden er hennes femte raskeste denne sesongen. Hennes klubbvenninne Sigrid Jervell Våg gjorde et fint løp på 5000 meter da hun kom i mål på 15:57.53 i et miksfelt. Trønderen løp da under 16 minutter på distansen for første gang. På herresiden løp vinneren, Awet Kibrab fra Ull/Kisa, under 14 minutter med 13:58.54. Resultater.

Brandbus Lotta Flatum kastet 47.88 i diskos under Mohagen Bil cup 5 på hjemmebane på lørdag. Runars Abdullahi Dahir Rabi har slitt med skader og sykdom denne sesongen, men var tilbake i godt slag under Lidingöloppet utenfor Stockholm. På søndag vant han 10 kilometer i juniorklassen på 32:36. Resultater.

Lørdagens Siddisløpet ble vunnet av Vienna Søyland Dahle fra Skjalg på 27:53 og Frew Zenebe Brkineh fra Sandnes på 24:28. Resultater.