Sylvia jubler.jpg
Sylvia Nordskar.

Nordskar og Fenre suverene NM-vinnere i terrengultra

På forhånd var det ventet at mange kunne være med og kjempe om NM-gullet, men Tobias Dahl Fenre (35) og Sylvia Nordskar (28) viste seg å være helt suverene.

- Jeg hadde en veldig bra dag, traff godt både med taktikk og inntak av næring og mener jeg gjorde et jevnt, bra løp, sier Fenre etter å ha kommet i mål over 13 minutter foran Anders Kjærevik. Bronsemedaljen gikk til Kristoffer Nordvik, bare noen sekunder bak sølvplassen.

- Etter en sommer med en del skader og sykdom, er jeg veldig fornøyd med at jeg fikk til dette løpet, fortsetter vinneren.

Etter lang tid med mye regn var et våte og tunge løyper i Molde, men etter 50 tøffe kilometer ga likevel løperne uttrykk for både gode løyper og godt merkede løyper.

- Og for min del må jeg si at det er ekstra kult å bli ekte norgesmester. Det var en guttedrøm som gikk i oppfyllelse, men den gang var det jo i langrenn jeg skulle bli norgesmester, smiler Tobias Dahl Fenre – som til daglig er fulltids ansatt som smører for det norske langrennslandslaget.

Tobias Dahl Fenre i mål som klar vinner av NM terrengultra. Foto: Daniel Kvalvik

- Gøy med VM-billett

- Jeg er kjempestolt, fortalte Sylvia Nordskar til speaker på stadion etter målpassering.

- Dette var et tøft løp, spesielt med det våte terrenget, samt både myr og gjørme. Men det var ei flott løype i et fantastisk terreng, fortsetter hun til friidrett.no.

- Overrasket over den klare seieren?

- Jeg var selvfølgelig spent før start, og det var et godt startfelt, men jeg visste at på en god dag så ville jeg ha muligheter til å kjempe helt i toppen. Jeg gikk hardt fra start og kjente at kroppen fungerte. Det gikk bra helt til den siste kilometeren, da gikk jeg litt næringstom, sier Nordskar.

Men seieren var aldri truet.

- Og så er du klar for VM, hva tenker du om det?

De to beste av hvert kjønn i NM er automatisk klare for VM i Thailand, som i skrivende stund er utsatt fra november til februar. Men pandemien gjør fortsatt tidspunktet noe uklart.

- Det er utrolig gøy, og jeg håper det blir mulig å arrangere. Jeg tror jeg vil være et hakk under de aller beste, men kanskje kan det være mulig å kjempe om en plass blant de ti beste, håper den ferske NM-vinneren.

- Har tenkt å bli enda bedre

Men Tobias Dahl Fenre får kanskje ikke bruk for sin VM-billett. Som smører for det norske langrennslandslaget er han nemlig travelt opptatt med å jakte gull og gode ski i Beijing når startskuddet etter planen går i Thailand.

- Det kommer an på når det blir VM. Blir det i februar, slik det ser ut nå, får jeg ikke deltatt. Men da vil en annen få en fin tur.

- Men jeg vil gjerne delta i VM, og det hadde vært stas å få representere Norge, så for min del får jeg nesten håpe det blir utsatt igjen. Uansett kommer det nye muligheter - og jeg har tenkt å bli enda bedre, forsikrer Tobias Dahl Fenre.

- Inkluderende miljø

- Jeg synes det er kjempegøy å trene og trives med å jobbe med detaljer. Som for eksempel det mentale og inntak av næring.

Dessuten roser han det norske ultramiljøet etter at han ble en del av det.

- Det er et veldig inkluderende miljø. Det består av voksne folk som lever et helt vanlig liv, men som trener veldig mye. Her er man ikke kun opptatt av idrettsprestasjonene, men også av hverandre som mennesker, sier den ferske norgesmesteren, Tobias Dahl Fenre. Resultater.