Sigrid Jervell Våg på vei mot NM-gull. Foto: Astrid Nordhaug

Jervell Våg og Udø Pedersen med NM-gull

De individuelle øvelsene under NM i terrengløp kort løype ble unnagjort under fine forhold på Osterøy lørdag. Sigrid Jervell Våg og Erik Udø Pedersen vant seniorklassene, mens Vilde Våge Henriksen og Mathias Flak vant juniorklassene.

Nettsiden til mesterskapet

BULs Sigrid Jervell Våg løp inn til sitt første NM-gull i terrengløp da hun gjorde unna 2 km på 6.43.5. Hun har hevet seg veldig de siste årene og tok sitt tredje NM-gull på et drøyt år etter gull på 1500 meter i NM innen- og utendørs i fjor. Jervell Våg beviste at det fine 1500 meter-løpet under NM innendørs i februar der hun perset til 4.20.41 absolutt ikke var noe blaff og trønderen går nok en meget fin banesesong i møte.

Strindheims Lena Selen, som var regjerende mester, løp inn til sølv snaue tre sekunder bak Jervell Våg, mens det ble bronse til Skarphedins Mariann Roe.

En gruppe på seks kvinner, ledet an av Mariann Roe, hadde skilt seg ut halvveis og det var altså to trøndere som var sterkest på den siste halvdelen av løpet.

Udø Pedersen med sitt andre gull

I herreklassen ble det seier til Kristiansand Løpeklubbs Erik Udø Pedersen, som med tiden 8.58.1 tok sitt andre NM-gull i terrengløp kort løype. Udø Pedersen var den klart sterkeste mot slutten av løpet og tok sølvet drøye fem sekunder foran Stian Øvergaard Aarvik fra Gneist. Zerei Mezngi fra Skjalg lå i teten store deler av løpet, men fikk det litt tøft mot slutten. Han klarte å holde unna for Gulars Jacob Boutera og sikret seg bronsemedaljen ti sekunder bak vinner Udø Pedersen.

Herrenes pall (fra v.): Stian Aarvik, Erik Udø Pedersen og Zerei Mezngi. Foto: Astrid Nordhaug

Eivind Øygard, som var en av de aller største favorittene, stilte dessverre ikke til start og da var det Kristian Tjørnhom som tok på seg drajobben. Allerede da en kilometer var unnagjort hadde han og Mezngi fått en luke ned til resten av løperne og det var satt høy fart da feltet var sprukket opp og det var dannet smågrupper istedenfor et stort felt.

Etter to kilometer var det fortsatt Tjørnhom i tet, men nå hadde også Aarvik og Udø Pedersen kommet seg opp til tetduoen. Siste kilometeren skjedde det mye da Tjørnhom fikk det tungt og endte på sjetteplass, mens Udø Pedersen kunne avgjøre løpet akkurat som han ville.

Flak og Våge Henriksen vant juniorklassene

For juniorherrene var det et stort felt samlet halvveis med Mathias Flak i tet. Også da løperne løp over målstreken var Flak fremst og han kan titulere seg som norgesmester i terrengløp. Steinkjer-karen tok seieren snaue to sekunder foran Ålesunds Håkon Stavik, som fortsetter sin fine terrengform fra i fjor høst. Bronsemedaljen løp Haugesunds Tedros Gebretensai Haile inn til.

Hard kamp om gullet, Mathias Flak (startnr. 100) går seirende ut av duellen mot Håkon Stavik. Foto: Astrid Nordhaug

I kvinnenes juniorklasse stilte dessverre ikke den største favoritten Lucia Philipp. Når heller ikke Julie Larsen stilte opp var det duket for Haugesund øverst på seierspallen. Vilde Våge Henriksen tok seieren hele ni sekunder foran sølvvinner Sanne Njaastad fra Vidar. Bronsemedaljen gikk til Rennebus Sigrid Ytterhus Haugset.

Gullvinner Vilde Våge Henriksen leder an. Foto: Astrid Nordhaug

Våge Henriksen ledet allerede halvveis i løpet, men da var Njaastad, Kristine Lande Dommersnes, Margrete Jørgensen Baustad og Haugset like bak. Siste del av løpet var Våge Henriksen sterkest og sørget for at det ble gull til Haugesund i denne klassen for andre år på rad, Lande Dommersnes var regjerende mester og ble nå nummer fire.

Det ble også arrangert NM for veteraner og ungdomsmesterskap, og dette ble vinnerne i de ulike klassene:

J15: Ingrid Brattabø, Fri
J16: Hannah Berntzen Egenvik, Nittedal
J17: Emilie Moe, Vidar

Feltet i G16. Foto: Astrid Nordhaug

G15: Trond Olav Halvorsen, Haugesund
G16: Salim Bukari, Skjalg
G17: Moa Abounnachat Bollerød, Sem

MV1: Jo-Harald Færø, Eikanger