Bilde1.jpg

Trener 1 kurs

Trener 1 Kurset er et praktisk rettet kurs på 40 timer, hvor hensikten er å sette kursdeltakere i stand til å gjennomføre god og allsidig friidrettsaktivitet for ungdom. Gjennomført friidrett for barn (10t) og trener 1 (40t) kvalifiserer til Trener I - kompetanse. Kurset er rettet mot trenere og aktivitetsledere som arbeider med ungdom, men vil også gi nyttig skolering og mange ideer til lærere i skoleverket. Du må ha gjennomført Friidrett for barn-kurs for å delta.

Vestfold friidretten er i vinden om dagen med fremragende utøvere både i krets, landslag og i internasjonal klasse. Det har i flere klubber i kretsen også vært stor pågang av både barn og unge. For at våre utøvere skal kunne få den mottagelsen og kunnskap de fortjener når de driver med friidrett trenger vi flere trenere. Derfor vil kretsen nå i høst i samarbeid med Østfold friidrettskrets ha trener 1 kurs som er et kurs for alle som ønsker bidra som trenere på klubb plan.

Trener 1

Kurset er et praktisk rettet kurs på 40 timer, hvor hensikten er å sette kursdeltakere i stand til å gjennomføre god og allsidig friidrettsaktivitet for ungdom. Gjennomført friidrett for barn (10t) og trener 1 (40t) kvalifiserer til Trener I - kompetanse. Kurset er rettet mot trenere og aktivitetsledere som arbeider med ungdom, men vil også gi nyttig skolering og mange ideer til lærere i skoleverket. Du må ha gjennomført Friidrett for barn-kurs for å delta.

 

Kurset vil gi deg grunnlag for å være en god ungdomstrener innen friidrett.

Modul 1: Det gode treningsmiljø (5 timer teori)
Modul 2: Treninslære (6 timer teori)
Modul 3: Treninsplanlegging (4 timer teori)
Modul 4: Førstehjelp og idrett uten skader (4 timer teori, praksis og e-læring)
Modul 5: Friidrettsøvelsene (21 timer praksis)

Nytt i år er at teori biten kan nå gjøres via nett på webinar, slik at oppmøte nå kun blir på den praktiske biten. Vi håper da at dette blir lettere for de fleste å få til.

Kurs plan er som følger;

8,5 timer E-læring; dette får deltagerne informasjon om så fort de melder seg på og kan gjøres fortløpende. Frist for å gjennomføre før torsdag 26. november.

Torsdag 12. nov; 4 timer webinar treningsplanlegging

Lørdag 21. nov; 8 timer Fysisk 7t løp+. 1t førstehjelp

Torsdag 26.nov; 2,5 timer webinar 1 time førstehjelp, skadeforebygging 1,5t diskusjon rundt E-læringen.

Lørdag/søndag 28.-29. nov; 17 timer Fysisk kast og hopp, 7 timer kast og 7 timer hopp + 3 timer treningslære i praksis.

Kurslærer

Kurslærer blir Mauritz Kåshagen. Mauritz er en fremragende 400m løper med mange medaljer fra norske mesterskap samt internasjonal deltagelse for Norge.

Sted; Fredrikstad 21.nov. løp

            Moss 28.-29.nov. kast og hopp  / klubbhus teori

Påmeldings link https://minidrett.nif.no/Event#4324044-010

 

Påmelding frist 8.11

Hjertelig velkommen til trener kurs😊

Sportslig hilsen

DL Monica Grefstad Frøynes

Norsk friidrett Vestfold