2018-Lerøylekene gruppebildet.jpg
En fantastisk gjeng ikledd jakker sponset av Grieg Seafood klar til innsats. foto: Signe Emilsen

Rogaland med sterk 2. plass

Utøverne fra Rogaland imponerte både seg selv, støtteapparat og konkurrenter da de oppnådde rekordpoengsum 259 på Lerøylekene andre helg i september.

dag 7. september satte 48 spente utøvere og 8 ledere seg på bussen med retning Osterøy utenfor Bergen. Årets Lerøyleker var målet. 

Rogaland Friidrettskrets var ansvarlig for turen, og utøverne representerte 10 ulike klubber i Rogaland. Uttaket var gjort med fantastisk hjelp fra Rune Hjelle fra Skjalg, Kari Kulkarni fra Sandnes og Anna Margrethe Ydstebø fra Haugesund. De og mange andre gjorde en fantastisk jobb i forkant av Lerøylekene. Noe som gjorde at Team Rogaland deltok i absolutt alle øvelser. 

Og utøverne innfridde til de grader. Etter første dag ledet Rogaland med 1 poeng til Hordaland. En sensasjon bare det. (etter fintelling viste det seg at vi ledet med 3! poeng)

Kanskje noe av innsatsen kan skyldes bredden vi viste. Hele 3 lag fra Rogaland var representert i Donald-stafetten som avsluttet dag 1.

 Selv om vi mottok et par frafall i siste liten gjorde innsatsen fra hver enkelt at vi til slutt endte på en solid 2. plass med 259 poeng. Høyere poengsum har vi visstnok aldri oppnådd. Og vi nærmer oss Hordaland steg for steg. 

Avslutningsvis ble "Årets Gladlaks" Rogaland kåret. Det er en pris som ble introdusert i 2017 og som fokuserer på  innstilling og åpenhet i sin krets. Kaisa Hjelle fra Skjalg ble årets gladlaks fra Rogaland. Hun fikk prisen for at hun er så inkluderende, hun er sosial, hun er en lagspiller, hun er organisatoren som sørget for at vi fikk 3 lag på DonaldStafetten, hun er blid og hun er fornuftig. Det var full enighet om at hun skulle motta denne prisen iår. 

Kaisa Hjelle ble årets Gladlaks fra Rogaland. foto: Svanhild Løge Skålheim

Neste år er det Haugesund IL som skal arrangere Lerøylekene på Vestlandet og Rogaland Friidrettskrets ser fram til en spennende helg i september 2019. Men før det blir det Bli Kjent-samling i Sandneshallen lørdag 24. november 2018 og etter all sannsynlighet overnattingssamling i Haugesund 9. mars 2019. Disse arrangementene gjelder alle utøvere født 2006 og 2005 som representerer en Rogalandsklubb. 

Link til Lerøylekene.

Link til resultatene på Osterøy.