Samling Uddevalla des 2019.jpg

Mye god trening og sosialt under årets storsamling i Uddevalla

Rundt 60 utøvere og 9 trenere var samlet til storsamling i Rimnershallen i Uddevalla i helgen. Det ble gjennomført 4 trenings økter samt at ernæringsfysiolog Andre Baumann fra Olympiatoppen kom i lunsjen på lørdag og hadde et veldig godt innlegg om prestasjons ernæring for alle sammen.

Det ble en særdeles aktiv helg når Østfold friidretts krets i helgen hadde treningssamling i Rimnershallen i Uddevalla . Hele 4 økter på to dager ble unnagjort ,og det med god innsats og mye godt humør. Lørdag startet med en friidrettsøkt der utøvere kunne velge hvilken gren de ønsket å være med i. Etter varm lunsj som ble servert i hallen(både lørdag og søndag) kom Andre Baumann fra Olympiatoppen og snakket om prestasjons ernæring. Han nevnte blandt annet viktigheten i å få i seg variert mat, og om hvordan de forskjellige idrettene og øvelsenen innen friidrett trenger forskjelige mengder med energi og næringsstoffer. Kort oppsumert sa han at et variert norskt kosthold holder, og at idrettsutøvere skal være svært varsomme med å ta kosttilskudd da dette ikke er noen garanti for å kunne innholde stoffer som ikke blir opplyst. Flere norske idrettsutøvere har blitt tatt i doping på grunn av dette.

Økt nummer to på lørdag var det testing på programmet. Det ble testet i lengde uten tilløp, stille tresteg, stille femsteg , 30 meter og liakov. Alle test resultater fra i fjor var med slik at utøverene kunne se evntuelt fremgang fra da. Sett gruppen under ett ser det svært godt ut for kretsens utøvere.Lørdag kveld ble avsluttet med middag med mye god mat på Tai køk.

Søndag morgen var igjen duket for ny to timers friidrettstrening der utøvere igjen kunne velge hvor de ønsket å være med. Siste økt var en grunntreningsøkt der gruppa ble delt i tre. De hadde 20 minutter på hver stasjon fordelt på styrke,spent og turn/basis. Det hele ble avsluttet i god Østfold stil med en 6x200 meter stafett.

Tusen takk til alle trenere som stiller opp . Uten dere hadde det vært helt umulig få til en slik flott treningshelg.

Bilder fra kretsens samling kan du ser her