Logo svart NFØ.jpg

Krets prosjekt mellom/langdistanse

Ny sesong står for døren og i regi av kretsen ønsker vi å tilby utøvere på tvers av klubber felles treninger. Et av prosjektene er mellom/langdistanse som vil starte opp allerede neste uke.

 

Østfold Friidrettskrets ønsker å tilrettelegge for treningsprosjekter som skal skape gode treningsmiljøer på tvers av klubbene, bidra til å redusere frafallet og inspirere til allsidig trening.
Et av prosjektene som vi har hatt fra før er mellom- og langdistanse prosjektet. Dette prosjektet ønsker vi å videreføre, men nå med noe mer forankring i kretsen enn før. Dette medfører blant annet at utøveren må melde seg på prosjektet klubbvis via kretsen og en forpliktelse til deltagelse ved påmelding. Trenere for prosjektet er som før Gjermund Tønnesen og Pål Asbjørn Kullerud. Fellestreningene vil være rundt om i kretsen og typ en gang per uke (se trenings plan vedlagt) Det vil muligens også bli et samarbeid med Vestfold og Oslo slik at det blir noe felles trening med dem.
Treningsøkter vil i hovedsak bestå av løpeøkter, terskel trening og kvalitetsøkter i grunntrenings perioden og mer spesifikk øvelse relatert økter før sesongstart. Underlag vil i hovedsak være grus, asfalt og bane. Dersom det er flere deltagere i prosjektet, kan to ulike økt-modeller benyttes for hver enkelt treningsdag. For eksempel farts-økt for 800 og terskel-økt for lang. Alle økter planlegges med innhold i forkant, slik at det enkelt kan legges inn i treningsuka til den enkelte utøver. Prosjektet er for 800 – 1500 – 3000 – 5000 – 10000m, (Terreng/ Gateløp - ½-marathon)
Alder er 15 år og oppover som har oppnådd eller mål om å nå UM, Jr. NM, NM krav (man må ikke ha nådd disse kravene, men må ha seriøsitet i treningsarbeidet for å bli med)

Prosjektet blir i all hovedsak finansiert gjennom kretsens midler, men merk at det kan bli en liten egenandel i forbindelse med utgifter i prosjektet (bla avhengig av utviklingen ifm smittevern/covid).

Treningsplan høsten 2020 (det kan bli endringer):

Klubbvis påmelding til prosjektet gjøres til unnmerete.jaeger@friidrett.no innen 13.10

Håper dette blir et flott prosjekt med mange deltagere, gode samtreninger, godt samarbeid og erfarings utveksling på tvers av klubbene.

Sportslig hilsen
Østfold friidrettskrets