TEST FREDRIK.png

Kompensasjon av politikostnader

Klubber tilknyttet Norges Friidrettsforbund bruker samlet sett millionbeløp på politikostnader for å kunne gjennomføre idrettsarrangement. Nå kan du som arrangør søke kompensasjon for noen av utgiftene…

Kulturdepartementet har tildelt NIF 2,5 millioner kroner til «Tilskudd for utgifter til politi ved idrettsarrangementer for barn og unge» for 2016.  NFIF har vært med i møter med et utvalg andre særforbund for å diskutere fordelingsprinsippene. Dette for å prøve å ivareta friidrettsklubbene sine interesser så godt som mulig. Nå er retningslinjene for fordeling av tilskudd klare. Søknadsfrist er 31.01.2017, husk å legge ved kopi av betalt faktura ref. punkt 1 under prosess.

  1. Alle organisasjonsledd tilknyttet NIF – idrettslag, særkretser, regioner, særforbund og idrettskretser – heleide aksjeselskap av disse, er omfattet av ordningen.
  2. Det kan søkes om tilskudd til arrangementer der minimum 50 prosent av deltakerne er barn og/eller ungdom (alder til og med 19 år), og som er gjennomført i kalenderåret 2016.12.22
  3. Dersom to arrangementer (ett for barn/ungdom og ett for voksene) arrangeres samme dag og på samme sted skal disse betraktes som ett arrangement i forhold til om det kommer inn under ordningen
  4. Arrangementene deles i to grupper:
    a) Rene barne- og ungdomsarrangementer
    b) Arrangementer der minimum 50 prosent av deltakerne er barn og ungdom
  5. Tilskudd tildeles først til alle arrangement i gruppe a. Eventuelle resterende midler tildeles arrangement som tilhører gruppe b.
  6. Dersom søknadsbeløpet er høyere enn tilgjengelige midler innenfor en av gruppene gis alle søknader innenfor den aktuelle gruppe samme prosentvise avkortning.

Prosess:

1)      Det søkes vi Norges Friidrettsforbund. Send mail med informasjon om arrangementet: Arrangementsnavn, arrangør, sted, dato, deltakerantall innenfor aldersgruppe, kontonummer, type-arrangement og søknadsbeløp til lopsarrangement@friidrett.no . Kopi av betalte fakturaer (politikostnader) må legges ved om søknaden skal vurderes.

2)      Vi sender en samlet oversikt over godkjente søkere og søknadsbeløp til NIF.

3)      NIF tildeler midlene fra friidrettsklubbene til forbundet, som igjen utbetaler tilskuddet tilbake til underliggende organisasjonsledd (klubb/krets).

Søknadsfrist er 31.01.2017