2019-3-9_Norsk Friidrett Østfold_Uddevalla.jpg

En stor dag for friidretten i Østfold

Endelig kan vi juble over at politikerne har gitt tommel opp for friidretts hall i Østfold.

Nå er det klart at det blir en komplett friidrettshall med 200 meter løpebane og andre fasiliteter i Sarpsborg, nærmere bestemt i tilknytning til Greåker vgs. Multihallen skal i tillegg til friidrett blant annet inneholde en ballflate, og blir derved et kjærkomment tilskudd på anleggsfronten både lokalt og på fylkesplan. Som en del av det interkommunale prosjektet skal det også bygges ny idrettshall i Fredrikstad hvor det skal tilrettelegges for eliteseriespill i håndball og innebandy.

Både fylkeskommunen og Fredrikstad kommune har lenge signalisert at de har gått inn for prosjektet, men grunnet den økonomiske situasjonen i Sarpsborg har kommunen der vært mer tilbakeholden. Tirsdag ble det imidlertid klart at det var politisk flertall for saken, og derved kan de interkommunale hallprosjektene i Fredrikstad og Sarpsborg bli gjennomført. Det blir opplyst at byggestart blir i 2022 og at hallen allerede kan stå ferdig året etter.For ordens skyld nevnes at saken også skal behandles i formannskapet og bystyret i Sarpsborg men ifølge Sarpsborg Arbeiderblad vil utfallet her med høy sannsynlighet bli det samme. Selv med eventuelle hindre som måtte komme i forbindelse med nye region Viken tar vi sjansen på å kalle 28. mai 2019 en milepæl i østfoldfriidrettens historie.

Dette har vært en lang prosess der Friidrettskretsen har samarbeidet tett og konstruktivt med Idrettskretsen, Friidrettsforbundet samt fylkets friidrettsklubber, og en stor takk rettes til alle bidragsytere (ingen nevnt, ingen glemt). Vi vil samtidig benytte anledningen til å rette en stor takk til både administrasjon og politikere i Fylkeskommunen samt i Fredrikstad og Sarpsborg kommune. En stor takk rettes også til de respektive idrettsråd.

For friidretten i Østfold vil dette få mange positive effekter med gode treningsforhold året rundt, gode muligheter for samarbeid på tvers av klubber og fullverdige innendørsarrangement. Dette legger igjen gode premisser for økt rekruttering og tilrettelegging for toppidrett.
Dagens gladmelding blir derved en real vitamininnsprøytning for utøvere og klubber i Østfold, la oss sammen fortsette den gode friidrettstrenden og sørge for at vi fyller hallen med aktivitet fra første dag.

Sportslig hilsen,

Pål Christian Evensen
Styreleder Østfold Friidrettskrets