Lerøy-lekene logo 705x405.jpg

Lerøy-lekene 2020 på Rjukan

Det begynner endelig å nærme seg årets Lerøy-leker for 13 og 14 åringer, som skal arrangeres på Rjukan 5.-6. september! Her kommer en del informasjon rundt det praktiske i forbindelse med arrangementet, i tillegg til oversikt over de neste Lerøy-samlingene.

Lerøy-lekene skulle i år opprinnelig arrangeres på Hamar, men har nå blitt flyttet til Rjukan. Arrangøren tar selvfølgelig hensyn til smittevern, som blant annet fører til at det maksimale antall utøvere er satt til 200 stk. For Oslo og Akershus sin del betyr dette at kvotene har blitt redusert fra henholdsvis 60 og 80, til 40 og 50 utøvere.

Til Lerøy-lekene tar hver krets ut sitt eget lag, og kombinert med få stevner og lite resultater i 13/14 års-klassen foreløpig, gjør den reduserte kvoten årets uttak spesielt utfordrende. Vi ønsker selvfølgelig et mest mulig rettferdig uttak, men ber om forståelse for at det ikke nødvendigvis blir like lett i år. Uttaksprosedyren kommer til å foregå ved at vi først sender ut et tentativt 1.uttak (grovuttak) til klubber og trenere, som vi ber om tilbakemelding og innspill på. Disse tilbakemeldingene bruker vi til å gjøre et endelig 1.uttak, som mest sannsynlig vil være klart i løpet av uke 32.

Egenandel for alle utøvere som deltar fra Oslo og Akershus vil være på 950 kr.

Felles reise med buss (1 buss for Akershus og 1 for Oslo) frem og tilbake til Rjukan. Avreise på lørdag blir omtrent kl. 07.30 slik at vi er sikre på å være fremme til innmarsjen kl. 12.15. Avreise fra Rjukan på søndag blir omtrent kl. 15.30. Hvis det er plasser til overs i bussene, er det mulighet for foreldre å sitte på her til en pris på 500 kr.

På grunn av den begrensede kvoten vil det i større grad enn tidligere stilles krav om at man må delta i maksimalt antall øvelser (2 per dag + eventuelt stafett).

Vi oppfordrer, og ønsker på det sterkeste at alle som blir tatt ut til enten Oslo eller Akershus sitt lag, også er med på hele fellesopplegget i forbindelse med arrangementet. Dette inkluderer felles bussreise frem og tilbake til Rjukan, overnatting, og deltakelse på Lerøy-samlinger. Årsaken til dette er at når man deltar på Lerøy-lekene, så representerer man et kretslag og ikke kun seg selv. Derfor er det viktig at alle er med på å skape et best mulig samhold og lagmiljø ved å delta på hele fellesopplegget til sin krets.

Finn ut alt om hva konseptet Lerøy-lekene dreier seg om her: https://www.friidrett.no/barn-og-ungdom/leroy-lekene/om/

Informasjon fra arrangøren:

  • Stevnet:

Stevnet starter med felles innmarsj kl. 12.15 på lørdag. Vi beregner å avslutte søndag ca 1500.

Tidsskjema blir lagt ut på hjemmesiden straks det er klart, senest onsdag 2. september.

  • Øvelsene:

Kretser med over 30 deltagere får bruke hver utøver på 4 øvelser, maks 2 pr. dag + stafett.

Konkurransen foregår med arrangørens utstyr.

Stavhoppere får lov å bruke medbrakte staver. Vi har et lite utvalg av staver, men erfaringsmessig vil det være hull her.      

  • Overnatting:

Overnatting vil være i hytter og hotellrom på Gaustablikk Høyfjellshotell og på Rjukan Hytteby. Vi har reservert 210 sengeplasser på Gaustablikk og 40 sengeplasser på Rjukan Hytteby. Hver krets vil bli fordelt på hytter/rom i små kohorter for å ivareta smittevern på best mulig måte. Vi ber derfor igjen om at frist for antall personer fra hver krets kommer tidlig inn til oss og senest mandag 3. august 2020. Etter denne dato vil vi avbestille overnatting vi ikke har behov for.

Vi vil sørge for busstransport lørdag kveld og søndag morgen mellom overnattingsted og Rjukan Stadion for de som ikke har egen transport.

Det er senger på alle hytter, men sengetøy er ikke inkludert. Alle må derfor ta med sengetøy eller soveposer og laken. Det er bad med dusj og toalett på alle hytter.

  • Bespisning:

Vi vil i stor grad unngå store samlinger under måltider. Vi vil fylle opp overnattingssteder med middag lørdag, frokost søndag og mulighet for lunsjpakkesmøring til søndag. Frokost vil bestå av vanlig brødmat mens middag vil være produkter fra vår hovedsponsor Lerøy. Det er kjøkken og stekemuligheter på alle overnattingssteder. Lunsj lørdag og søndag vil bli servert på Rjukan Stadion i vårt arenatelt. Dette vil også være mat fra hovedsponsor Lerøy.

Ved å organisere bespisningen på denne måten ivaretar vi smittevern på en god måte og måltidene vil foregå i forholdsvis små grupper.

Det vil også være enkelt kiosk salg gjennom helgen.

Lerøy-samlinger

Innen et par dager kommer det egen sak med påmeldingsskjema og fullt program for hver av de gjenstående Lerøy-samlingene. Det blir et morsomt opplegg både treningsmessig med flinke trenere i mange ulike øvelser, og sosialt med mat fra Lerøy blant annet! Under følger en oversikt over datoer for samlingene som gjenstår i forkant av lekene, samtidig som vi planlegger å ha en finalesamling i etterkant for å oppsummere det som har blitt et litt amputert Lerøy-år. Vi oppfordrer absolutt alle 13/14-åringer i Oslo og Akershus å være med på disse samlingene. Både dere som ikke blir og blir tatt ut til lekene!

  • Sushisamling: Onsdag 19.august (Begge kretser)
  • Pre-camp Akershus: Mandag 31.august (Kun Akershus)
  • Pre-camp Oslo: Onsdag 2.august (Kun Oslo)
  • Finalesamling: Mest sannsynlig onsdag 16.september (Begge kretser)