Quarcoo_Kåshagen_promobilde_.jpg
Jonathan Quarcoo og Mauritz Kåshagen er på jakt etter EM kravene. Foto: Dag Kåshagen

Vi inviterer til fest

Etter fjorårets suksess med elitestevne i Hamar Idrettspark, blir det selvsagt stilt forventinger til årets arrangement som nærmer seg med stormskritt.

Dagen etter nasjonaldagen, kommer store deler av Norgeseliten til Hamar. Team Ingebrigtsen deler antagelig oppgavene på flere øvelser, ihvertfall på 800m og 3000m. Da blir 3000m fort en av de mest spennende øvelsene, for på startstreken der venter nemlig Awet Kibrab som løper for Tjalve og har 7.48.50 som pers og Sindre Buaas som perset til 7.50.72 i fjor. Hvis det blir Henrik av Ingebrigtsen-gutta som velger denne distansen, så har han en pers på 7.46.59, og når vi røper at det er hentet inn en fartsholder for å sikre at det skal gå fort nok de første rundene, så sier det seg selv at dette blir en godbit.

Blant damene som stiller i Hamar, er det Cathrine Larsåsen som i hvertfall får flest spaltemeter i løpet av en sesong. Ikke bare er hun kommet imponerende sterkt tilbake etter å ha blitt mor, hun har allerede tatt mål av seg til å fikse EM-billetten på Hamar, og hun har også debutert som utøvende kunstner.  Galleriet går godt kan hun fortelle, og jeg tar gjerne med litt malesaker til Hamar, så ser vi an hva vi finner på sier hun hemmelighetsfullt.

Det blir mange spennende dueller og ikke minst blir det mange dueller med lokale håp. Håkon Løvenskiold Kveseth i spyd, Emil Oustad på 800m og Oda Utsi Onstad i tresteg. På 200m for menn stiller et kobbel av våre egne på startstreken. Øystein Klareng og Jonathan Quarcoo fra Orion, Mauritz og Carl Emil Kåshagen fra Moelven, og fra Lillehammer Tormod Hjortnæs Larsen og Håkon Morken. Felles for nesten alle disse utøverne er nok at de har EM i Amsterdam i tankene, og øyner et håp om krone sesongen med deltagelse der.

Vi frister med gratis inngang og egen VIP-tribune for alle under 15 år, sier Øyvind Ranestad i arrangementskomiteen. For de øvrige er billettsalget allerede i gang på Billettservice.no men det er også mulig å kjøpe billetter ved inngang. Det var meningen at stevnet skulle sendes i sin helhet på Eurosport, men dette strandet dessverre i siste liten. Istedet blir det mulighet for å følge med på streaming. Lenke blir publisert så fort den er klar.

Vi minner om påmeldingsfristen som går ut onsdag 11.mai kl 00.00