Margrethe Renstrøm.jpg

Har du Norges beste trener?

Jakten på Norges beste trenerforbilde 2015 er i gang. Ambassadør Margrethe Renstrøm mener en god trener motiverer og skaper mestringsfølelse.

Sammen med friidrettsforbundet ønsker alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL å sette fokus på den viktige rollen trenerne har som forbilder for barn og unge. De aller beste trenerne ser om utøverne trives og vet at de selv blir sett på som rollemodeller. For mange barn og unge er idretten et verdifullt fristed som betyr trygghet, mestring, glede og vennskap.

Margrethe Renstrøm er ambassadør for kåringen og heier på innsatsen som legges ned av fantastiske trenere i klubber landet rundt:

-Trenerens evne til å motivere, inspirere og skape mestringsfølelse hos sine utøvere har stor samfunnsbetydning, ikke bare på treningsarenaen, men videre ut i hverdagen, på skolen, på studier og i arbeidslivet, forteller Renstrøm.

trenerforbilde.no kan utøvere selv nominere sin trener, uansett alder og idrett. Vinneren kåres 17. oktober. Foruten heder og ære vil premien være en treningsøkt med en av kampanjens flotte ambassadører.

Lengdehopper Margrethe Renstrøm stiller på lag med en rekke spennende idrettsprofiler. Fotballspillerne Håvard Nordtveit og Solveig Gulbrandsen, håndballspiller Gro Hammerseng-Edin, svømmer Henrik Christiansen, langrennsløper Eirik Brandsdal, kickbokser Thea Therese Vingmark Næss, taekwondoutøver Nina Bansal, klatrer Magnus Midtbø og danser Øyvind Gulli er alle ambassadører for kampanjen. Og med Frode Kyvåg og Johan Kaggestad i juryen, er kåringen sikret en verdig vinner!

-Det er helt fantastisk å se hvor mye treneren faktisk betyr for utøverne. Hvert år får vi inn nominasjoner fra hele landet som rører oss. Ildsjelene som står på for ungene våre fortjener all den oppmerksomheten de kan få, sier daglig leder i AV-OG-TIL Kari Randen.

Sammen med alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL jobber Norges Friidrettsforbund, Norges Fotballforbund, Norges Danseforbund, Norges Kampsportforbund, Norges Svømmeforbund og Norges Håndballforbund for at idretten skal være en trygg og alkoholfri arena for barn og unge. Kåringen av Norges beste trenerforbilde er en del av konseptet SE & BLI SETT hvor målsetningen er å bevisstgjøre trenere og ledere på den viktige rollen de har som forbilder.