Ezinnetoppbilde.JPG

Ezinnes drøm ble virkelighet

I mars i fjor drømte Ezinne Okparaebo om å samle jenter med minoritetsbakgrunn i Groruddalen til friidrettstrening. Onsdag ble drømmen til virkelighet!

Budskapet i klartekst på t-skjortene!

Et tyvetall jenter møtte frem. Mange av dem hadde foreldrene sine med seg til denne første introduksjons- og treningskvelden i flotte Granstangen skole. Rundt 30 hadde meldt seg, og når ryktet sprer seg i miljøet, vil de ti etternølerne garantert stille opp. Desto mer interessant er det å registrere at de første guttene allerede har meldt seg! Nå blir det et tirsdagsparti for jentene på Granstangen mens det på onsdager på Furuset blir friidrett for absolutt alle uansett kjønn og minoritetsbakgrunn.

At NRKs Susann Michaelsen var tilstede og laget flott reportasje i 21-nyhetenes sportsdel senere på kvelden, var avgjort ingen ulempe…

Juliet Okparaebo hadde sterke innlegg på denne første treningskvelden. Og Ezinne hadde sine gode medhjelpere med seg til treningen. Fra venstre: Randi Kjærstad, Nadia Akpana Assa, Ezinnne, Tonje Angelsen og Chiamaka Okparaebo. Under viser Chiamaka og Ezinne en av øvelsene for uttøying.

 

 

Mamma Okparaebo ble lyttet til

Kvelden på Granstangen skole ble innledet med Ezinnes egenpresentasjon, men hun er så til de grader godt kjent i miljøet allerede at det ble mamma Juliet Okparaebo som vant mest gehør. For mange av de tyve jentene hadde med seg sine foreeldre til introduksjonen, og det var i den retning mor Okparaebo henvendte seg:

- Jeg skulle ønske jeg fikk noe av den tiden dere har foran dere, sa Juliet og mintes den tiden da hun og datteren startet letingen etter et sted å drive friidrett, spesielt for jenter, oppe i Groruddalen, nordøst i Oslo. Det var først da Ezinne gjennom et skolestevne kom i kontakt med BUL at ting begynte å skje. Og nettopp BUL er en av de mange og verdifulle støttespillerne i Ezinne Athletics – eller på godt norsk ”Løp med Ezinne”-

Både foreldre og døtre lyttet da Juliet fortalte – og delvis oppfordret, delvis utfordret gjennom å understreke viktigheten av det å drive idrett og samtidig få med seg en utdannelse.

- Jeg har Ezinne og søsteren Chiamaka. Begge har utdanning og begge driver friidrett. Dersom dere vil, får dere det til, dere også! Bruk mye tid til utdannelse og idrett og mindre tid til telefonen, sa Juliet Okparaebo, det siste mest henvendt til de håpefulle jentene.

Foreldrene må hjelpe til

- Dere foreldre må hjelme dem med leksene eller søke leksehjelp. Disse timene med Ezinne Athletics må dere bruke effektivt. Og dere må lage god og varm middag til jentene som trener. Hver dag! Dere må gi dem all deres moralske støtte, var den klare meldingen fra en som selv har gått hele veien.

Juliet Okparaebo var en stolt mamma og en om mulig, enda stoltere medspiller i Ezinne Athletics denne kvelden, med et konsept som er så enkelt at det kan benyttes nær sagt der det finnes jenter med minoritetsbakgrunn.

Det var i mars i fjor Ezinne kom hjem til si mamma og fortalte om sin drøm. En drøm om at det skulle finnes jenter som på sikt kunne utfordre hennes norske rekorder på friidrettsbanen.

- Jeg vil begynne å rekruttere jenter som kan overta, var budskapet hennes, og mamma ikke bare lyttet, ble tent av den entusiastiske tanken.

- Vi fikk raskt hjelp fra BUL, og nå skal jeg og pappa hjelpe deg så godt vi kan, lovet Juliet i mange vitners påhør. – Idag står vi her. Drømmen er blitt til virkelighet, og dere foreldre må hjelpe til. Dere må minne jentene om at de skal på trening. Dere skal alle vite at trening er veldig bra for helsen, lød budskapet, som virkelig ble lyttet til.

Har gode hjelpere

Ezinne stilte så visst ikke alene sammen med sin mamma denne onsdags kvelden. Hun hadde med seg et knippe av våre aller beste friidrettsutøvere på sine felt, og i tur og orden ikke bare presenterte de seg, men tok også aktivt del i treningskvelden: Tonje Angelsen - vår beste høydehopper – lillesøster Chiamaka – vår beste tresteghopper – Nadia Akpana Assa, som er vår beste lengdehopper – pluss mellomdistanseløperen Randi Kjærstad.

Dermed ble det en kjapp time med introduksjon av de forskjellige treningselementene, og da Ezinne ble minnet om at neste trening ville finne sted midt i høstferien, var det ikke en eneste av jentene som opponerte. De ofret gjerne en høstferiedag for å trene friidrett!

- Vi skal jobbe langsiktig, og jeg skal prøve å være med så mye som mulig, lovet Ezinne.

Og nå har Ezinne en ny drøm:

- Jeg drømmer om å få se de første av disse jentene med startnummer i en konkurranse. Neste år!

 

Og så var det fellestrening med mange og spennende elementer.

 

 

NRKs Susann Michaelsen var på plass og intervjuet noen av jentene og selvsagt Ezinne.

 

 

Deretter vanket det pizza i lange baner - og helt til slutt en selfie med Ezinne...