Ingeborg Østgård.jpg
Ingeborg Østgård gleder seg til duell på Sveum.

Duell på 3000m

Ingeborg Østgård fra Dalsbygda i Østerdalen og løper for Ren-Eng og Julie Jeistad fra Lismarka som løper for Lismarka Skilag i Ringsaker har mye til felles. De er begge 2003 modeller og de elsker å løpe både med og uten ski på beina.

Ingeborg har allerede rukket å gjøre seg bemerket på friidrettsbanen med UM gull på 800m sist sesong, og blir omtalt som et råskinn som kan nå veldig langt. Julie har kun et par treningsstevner i høstmørke som ballast på en friidrettsbane, men har vist at kapasiteten er stor. Hun har blant annet vunnet KM i terrengløp. En annen ting de har felles er topplasseringer i Ungdomsbirken. Sist sesong vant Ingeborg J16 med tre sekunders margin til Julie. Disse to var i en egen klasse, og fikk sluttidene 14.11 og 14.14 på de fire kilometerne. Lørdag 23. mai møtes de til duell på 3000m i Ringsaker Friidrettsleker. Stevnet arrangeres på Sveum i Brumunddal og har samlet flere stjerner til dueller på de utradisjonelle distansene 150m og 300m. På grunn av reglene som følge av korona kan vi ikke arrangere løp lengre enn 400m med felt, forteller stevneleder Dag Kåshagen i arrangørklubben Moelven IL Friidrett. Det betyr at 3000m arrangeres på en spesiell måte. Det er kun Ingeborg og Julie som stiller, og første kvinne ut løper en halv runde før startskudd nummer to smeller og begge er i gang med sine løp. Det blir jo en egentlig artig nyvinning på grunn av korona, som gjør at det blir enkelt å følge løpsutviklingen og holde orden på passeringstider. Vi nevner at kravet for U18 EM som skulle vært arrangert i Italia i sommer er 9.50 og kravet til VM U20 er 9.25. I og med at begge er Innlendinger tar vi med at kretsrekorden for J17 i Innlandet er 9.28.06 og stammer fra 1985 (Anita Håkenstad, Oppland) Ringsaker Friidrettsleker blir streamet direkte av Ringsaker Blad og legges ut på Direktesport for Amedia 73 lokalaviser rundt om i hele Norge. Det er gratis for alle abonnenter og koster kun kr 5,- for eventuelt nye abonnementer som vil se stevnet.
Kjøp en billett og støtt en god sak. I og med at stevnet er steng for publikum, tilbyr vi også en billett for de som vil se stevnet og støtte en god sak. Du kan vippse kr 50,- til Moelven IL Friidrett /600333 og 75% av billettinntektene går til barneavdelingen på Radiumhospitalet for kreftpasienter og de siste 25% til arrangørklubben. Stevnestart er kl 13.00