para trroppen i Dubai.jpg

Dubai Grand Prix

Jeg har i en uke vært med som trener for Skjalg Kongssund og Anisa Abdulle i Grand Prix stevne for para-utøvere i Dubai. For en opplevelse det har vært for meg. En ting er at det var nytt og spennende å besøke et Arabisk land med temperaturer på oppimot 40 grader

Men det som var den største opplevelsen var å være så tett på, både våre egne para-utøvere, men også utøvere fra hele verden med svært forskjellige utfordringer og sikkert like store forskjeller i hvor mye støtte og hjelp de får fra sine respektive land og forbund.

Det som det ikke var noen forskjell på var samholdet, miljøet og stemningen på tvers av alle land, øvelser og funksjonsnedsettelser. Jeg lot meg fasinere og imponere av dette fra første dag.  

 Her er jeg overbevist om at alle får nye forbindelser og venner. Et eksempel  er Anisa som sitter i rullestol og deltar i rullestolracing.  Vi må bare innrømme at vi i Norge har svært mye å lære når det gjelder denne øvelsen. Det går på tekniske ting for Anisa, men det går ikke minst på hvordan en skal tape drivringen og størrelsen på denne. (drivring er hjulet hun slår på for å skape fart)

Sveits og Tyskland har med mange deltagere og svært kompetente trenere og ledere. Vi fikk hele tiden tips og hjelp av dem, også av rutinerte utøvere.  Det endte med at Ainsa ble invitert på to-ukers treningssamling i Sveits til sommeren.

Det satses fortsatt lite på para-idrett i Norge, men friidrett er et av de særforbundene som gjør mest og som har ambisjoner om å rekruttere enda flere inn i vår idrett.

Vi  i Innlandet friidrettskrets har også svært lang vei å gå, før vi kan slå oss på brystet å si at vi gjør en god jobb for para-friidrett.  Men vi skal bli bedre!

Et av tiltakene vi skal gjøre, er at når Moelven inviterer til åpningsstevne 10.-11. september på helt ny stadion, så skal vi for det første approbere øvelser for para-utøvere, men vi skal også jobbe for å rekruttere nye utøvere med lettere funksjonsnedsettinger fra Innlandet.  Vi ønsker sammen med klubbene våre og gi disse et treningstilbud, og kanskje kan noen få sin debut i Moelv i september. Så har du selv har funksjonsnedsettelser som CP, er amputert eller er synshemmede eller kjenner noen har det, og har lyst til å prøve friidrett, så ta kontakt med undertegnede så ser vi hva vi kan få til.

Dag Kåshagen, Tlf 922 14 740